V poledne se i v Olomouci rozezní kostelní zvony. Připomenou tisíce obětí covidu

Jeden rok od prvního prokázaného úmrtí na covid-19 v České republice uplyne právě v pondělí 22. března 2021. Iniciativa Minuta ticha spolu s Českou biskupskou konferencí oznámila, že v pondělí v poledne budou znít chrámové zvony v celé zemi. Biskupská konference kvůli tomu oslovila duchovní správce, aby od 12 hodin nechali znít kostelní zvony jako připomínku za oběti nemoci covid-19.

Zvony se v poledne rozezní v celé republice, připomenou oběti pandemie. / Ilustrační foto: ado.cz

V pondělí 22. března 2021 uplyne jeden rok od úmrtí první oběti koronaviru v naší zemi. V průběhu následujících dvanácti měsíců zemřelo v souvislosti s pandemií virového onemocnění covid-19 dalších více než dvacet tisíc našich spoluobčanů. Mnohé další oběti patrně nejsou zahrnuty ve statistikách. Je jisté, že počet se ještě zdaleka neuzavřel.

„Vyzýváme ke společné minutě ticha v pravé poledne v pondělí 22. března. Přispěje-li k této vzpomínce vyzvánění kostelních zvonů, připomínka památky obětí v médiích či důstojné a všech politických motivů prosté vzdání úcty obětem z úst veřejně působících osobností, budeme si jako společnost moci říct, že jsme nenechali zvítězit lhostejnost a nezájem o osudy druhých,“ stojí ve výzvě občanské iniciativy „Minuta ticha“, která tuto akci pořádá.

Dnešní vyzvánění zvonů je myšleno jako připomínka a symbolické uctění památky zemřelých a současně jako vyjádření podpory pozůstalým.

Více informací zde

zdroj: ado.cz



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1