Radio Haná vyzývá: Pomozme Leonce Pochopové zlepšit její zdravotní stav

Vánoce jsou časem zázraků. Zapišme se proto během těch letošních do života statečné slečny Leony, která má 15 let. Narodila se s dětskou mozkovou obrnou - bilaterální forma s kvadrusymptomatologií a uchopováním. Je na vozíčku, sama nechodí ani nedokáže stát sama bez pomoci, navíc má problémy s uchopováním a pohybem levé ruky. Pomoc pro ni existuje - velmi nákladná léčba v lázních.

Potřebuje celodenní péči druhé osoby. Chodí do 9. třídy speciální ZŠ CREDO v Olomouci. Dochází na konzultace cvičení Vojtovou metodou do RL Corpus, denně doma touto metodou cvičí. Pozitivní a přínosné jsou pro Leonku také léčebné pobyty v lázních Boskovice. Jednou již díky sponzorům absolvovala pobyt v lázních Klimkovice s využitím metody TheraSuit, to byla Leonka ještě malá. Bohužel se tento pobyt nemohl opakovat, i když by to bylo potřebné. Aby byla tato rehabilitace účinná, bylo třeba tento pobyt několikrát opakovat, ale finanční situace rodiny to nedovoluje.

V současné době navštěvuje nově otevřené lokomoční centrum Jitrocel - nejmodernější rehabilitační zařízení s využitím nových metod TheraSuit. Leonka dochází do tohoto centra, toto cvičení je pro ni velmi prospěšné a dělá viditelné pokroky. Bylo by pro ni přínosné, kdyby zde mohla cvičit pomocí této metody a rehabilitovat co nejčastěji, ale vzhledem k výši úhrad této rehabilitace a rodinnému rozpočtu je to momentálně nedosažitelné.

"Já i manžel jsme neslyšící. Manžel pracuje jako zámečník ve firmě Wanzl v Hněvotíně. Já jsem s Leonkou doma na příspěvku na péči. Oba pobíráme invalidní důchod 1.stupně", připomíná Leončina maminka a dodává: "Máme také syna Petra, kterému bude dvacet let, letos ukončil úspěšně Gymnázium Hejčín a začal studovat na vysoké škole v Brně, což bude pro rozpočet rodiny značná finanční zátěž navíc."

Rozhodli jste se s námi Leonku a její rodinu v nelehké situaci podpořit jakoukoliv částkou? Děkujeme!

POMOC PRO LEONKU

  • BANKOVNÍ SPOJENÍ - FIO BANKA, A.S.,
  •  Č. ÚČTU: 2600983900/2010
  • VS: 2009008



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1