Betlémské světlo dnes přiveze Olomoučanům sváteční historická tramvaj

Pro Betlémské světlo si obvykle chodíme do kostela. Dnes to jde i jinak. Spolupráci skautů a dobrovolníků z KDU-ČSL a za podpory Dopravního podniku projede v neděli 19. prosince Olomoucí historická tramvaj rozvážející betlémské světlo. Na Štědrý den bude Betlémské světlo i na Horním náměstí!

Foto: FB

Po mši svaté v katedrále u svatého Václava, která začíná v 10:00, kde bude světlo s požehnáním předáno zástupcům významných institucí na území města, vyrazí tramvaj se světlem v 11:40 od zastávky U Dómu a dále pojede dle itineráře.

Nejdřív ze všeho směrem do centra a pak na Trnkovu, během dne přijede i na konečnou stanici na Nové Ulici, poté do Neředína i do dalších částí města.

„Přijďte si pro světlo nebo si jen tak zazpívat koledy. Těšíme se na vás!“ vzkazuje skaut a jeden z dobrovolníků Matouš Pelikán.

V Olomouci jej můžete ale získat třeba i přímo na Štědrý den. Dobrovolníci budou světlo s poselstvím o dobré vůli a narození Spasitele rozdávat od 9 do 15 hodin na Horním náměstí u Sloupu Nejsvětější Trojice. Distribuce světla z Betléma je letos uzpůsobena bezpečnostním pravidlům v době pandemie.

Vše o Betlémském světle, které k nám 12. prosince dorazilo z rakouského Salzburgu, najdete zde https://www.betlemskesvetlo.cz/





INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1