Zlato pro olomoucký florbal! Juniorky FBS Olomouc jsou ve své první kompletní sezoně mistryněmi ČR

Florbal je na Hané doma a teď má i zlatý třpyt! Olomouckým juniorkám se letos povedlo něco, co dosud ještě nikomu v historii klubu FBS. Výbornými výkony v celé sezoně totiž postupně dokráčely až do finále nejvyšší juniorské ligy, v němž po dvou výhrách nad pražským FAT PIPE Florbal Chodov na soupeřově půdě pozvedly nad hlavu zlatou trofej!

Foto: fbsolomouc.cz

Juniorky FBS Olomouc tráví v nejvyšší juniorské soutěži teprve druhou sezonu, tahle je ale první kompletní, neboť jim tu první předčasně ukončil covid. Už v ročníku 2020/2021 ale olomoucké florbalistky předváděly, že mají obrovské ambice, neboť v předčasně ukončené sezoně se čtyřmi výhrami ze čtyř zápasů vedly tabulku. Jejich jízda ale neskončila ani přerušením soutěže, v aktuální sezoně byly totiž ještě silnější!

Po základní části juniorky skončily na skvělém třetím místě tabulky, za 22 zápasů si totiž připsaly pouze pět proher s Vítkovicemi, Bohemians, Chodovem, Panthers Praha a Bulldogs Brno. Ve vyřazovacích bojích už ale byly stoprocentní, neboť si nejprve v osmifinále poradily s Jablonným nad Orlicí takovým způsobem, že se staly týmem, který v sérii nasázel svému soupeři druhý nejvyšší počet gólů ze všech, ale zároveň také kádrem, jenž jako jediný ze všech účastníků osmifinále neinkasoval ani jednu branku.

Foto: FBS Olomouc

Posilněny těmito skvělými výkony, se juniorky FBS Olomouc přes čtvrtfinále proti Bulldogs Brno posunuly až do semifinále, kde je čekala těžká zkouška proti Vítkovicím, které po základní části skončily druhé. Ani tady ale olomoucké hráčky nezaváhaly a po výhře 8:5 na domácí palubovce a těsném triumfu 3:2 na poli soupeře se tak posunuly do svého historicky prvního finále.

V něm je čekal ostrý souboj s vítězem základní části z Chodova, se kterým se v této sezoně utkaly pouze jednou a po nepovedeném startu utkání tehdy padly 6:8. Právě ve finále se ale Hanačky svému soupeři za tuto prohru pomstily, když po dvou vítězných duelech na pražské palubovce vybojovaly juniorský titul!

Jak obrovský je to úspěch, naznačuje již jen to, že se v historii klubu FBS Olomouc jedná dosud o první zlatou trofej a prvenství v některé z elitních florbalových lig. Společně s dorostenkami, které na Mistrovství ČR vybojovaly stříbro, se tak juniorky stávají velice kvalitním stavebním kamenem pro celý olomoucký florbal, který, doufejme, brzy medailově prorazí také v ženské extralize.

Zdroj: fbsolomouc.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty