Mojmír Chytil se těší na dnešní souboj se Spartou. Sigmu poženou za úspěchem plné tribuny

Mimořádně atraktivní utkání dnes na Andrově stadionu zahájí jarní část ligy. Sigma Olomouc vyzve pražskou Spartu. Útočnou snahu Sigmy povede Mojmír Chytil, který navzdory "zaručeným" zprávám z Olomouce do Edenu zatím neodešel.

Mojmír Chytil | Foto: sigmafotbal.cz

„Pro mě je Sparta speciální soupeř tím, že jsem jí dal první ligový gól v kariéře,“ říká útočník Mojmír Chytil na svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži, kterou zaznamenal 23. února 2021. Hanáci tehdy díky jeho brance porazili Spartu 1:0. A uspět budou chtít také v sobotu. „Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Navíc doma, před našimi fanoušky. Věřím, že jich přijde dost,“ pokračuje Chytil.

Hráči jsou na ligu nažhavení. Mají za sebou relativně krátkou zimní přípravu se čtyřmi zápasy.  „Příprava byla hodně krátká. Odehráli jsme jen čtyři zápasy. Pro nás fotbalisty je ale ideální, že nás čeká ostrý zápas. Moc se na něj těšíme,“ zdůrazňuje před sobotním utkáním Mojmír Chytil. 

„Sparta v létě angažovala nového trenéra. Adaptace hráčů na nové herní nároky vždy trvá. Měli své problémy, ale v závěru podzimu, po přechodu na formaci se třemi stopery, se jim začalo dařit a sbírali body. Porazili velmi těžké soupeře v rámci přípravy. Sparta teď bude konsolidovanější a hladovější, nejsou to ale věci, kterými by nás měla převyšovat. Pro nás je to velký zápas, obrovská výzva a z mužstva cítím odhodlání,“ říká trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

O utkání je velký zájem, vstupenky rychle mizí, klub na dnešní fotbalovou podívanou otevírá i tribunu Sever. Navíc pozval také bezplatně oddíly mladých fotbalistů.

Předprodej vstupenek na atraktivní zápas najdete zde.  

Duel začíná v 18 hodin, řídit ho bude sudí Miroslav Zelinka. Jeho asistenty budou Jaroslav Kubr a Marek Podaný. Čtvrtým arbitrem bude Filip Kotala. VAR: Jan Petřík. AVAR: Martin Leška. 

Foto: Sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty