Bláznivý poločas, čtyři góly a pátá remíza v řadě. Sigma bod zachránila až v 98. minutě!

V prvním poločase zápasu s Pardubicemi sice Sigma potvrzovala roli favorita, gól ale nedala. Ve druhém poločase padly hned čtyři branky, když Mojmír Chytil zachránil Olomouci alespoň bod v osmé minutě nastaveného času. Hanáci měli vyhrát a po utkání bylo zřejmé, že jsou zklamaní. Tři branky padly v rozmezí sotva čtyř minut...

Foto: sigmafotbal.cz

Sigma měla v prvním poločase rozhodně navrch. Hanáci se tlačili do zakončení, ovšem pozorná pardubická obrana jim toho zase tolik nedovolila. Hrozbou byly především centry Jiřího Slámy. Po jednom z nich to zkoušel Ventúra, ale obránce soupeře včas jeho pokus zblokovali na roh. Po něm, a po rozehraném signálu střílel Ventúra podruhé, ale ani tentokrát hradbu těl před sebou neprostřelil.

Těsně vedle proletěl pokus Jana Vodháněla ze šestnáctky ve 13. minutě a neujala se ani střela Zmrzlého po dalším rohovém kopu.

Asi největší příležitost měl ve 30. minutě Vít Beneš. Jeho hlavičku po centru Slámy ale ukryl brankář Nita ve svých rukavicích.

"Z mého pohledu jsme totiž prohospodařili první poločas. To je důvod, proč dnes nemáme tři body. Chtěli jsme být nebezpečnější, aktivnější, živější a hrát s větší dávkou energie. A to jsem postrádal," uvedl trenér Sigmy Václav Jílek.

Po změně stran se dostal na hřiště Antonín Růsek, který po zranění z minulého zápasu zůstal jen lavičce. V 51. minutě měl na noze vedoucí gól po dalším ze skvělých pasů Slámy, ovšem Nita byl znovu pozorný. Už předtím znovu tvrdě pálil Vodháněl ovšem také bez úspěchu.

V 57. minutě šel do brejku po Zorvanově přihrávce Sláma. Ve vápně si ještě míč zasekl, ale obránce mu pak stejně stihl vložit do střely nohu.

Šílené čtyři minuty

V 59. minutě Andrův stadion ztichl. Na vápně sklepl Černý míč Hlavatému a ten parádně vymetl šibenici. 1:0 pro hosty. "Byla to krásná akce a problém byl hned někde v prvopočátku. Ještě jsem to neviděl, ale někdo tam riskoval souboj na polovině hřiště a byla z toho situace 4 na 2. Tím ale nechci snížit kvalitu dohrání Pardubic. Hlavatý to trefil fantasticky. Není jednoduché tohle dohrát ani na tréninku, natož v zápase," komentoval první branku kouč Václav Jílek. 

Za chvíli ovšem bylo všechno obráceně a tribuny burácely. Prakticky ihned po rozehrávce vysunul Růsek Vodháněla a ten konečně propálil Nitu – 1:1.

Ani tato radost ale netrvala dlouho. Bezprostředně po rozehrání, kdy se domácí zapommněli po radosti z rychlého vyrování opět zkoncentrovat,  fauloval před vápnem Vít Beneš. K trestnému kopu kousek za hranicí pokutového území se postavil Janošek a vydařenu střelou přes zeď překonal Trefila. 1:2.  

Vyrovnat mohl o dvě minuty později opět aktivní Vodháněl, kterého chytrou přihrávkou do vápna oslovil Breite. Ovšem pěkný pokus o obstřel skončil znovu v rukavicích rumunského gólmana Pardubic.

Sigma se poté drala za vyrovnáním. Po brejku hosté dali třetí gól, který ale kvůli ofsajdu odvolalo video. V 90. minutě si vykoledoval dvě žluté karty hostující trenér Radoslav Kováč a musel se přesunout na tribunu, 

Hanáci nic nezabalili a dočkali se vyrovnání. Sudí v 6. minutě nastavení ukázal po faulu na Chytila na pokutový kop. Ten sám faulovaný proměnil a Sigma tak remizovala s Pardubicemi 2:2. Ještě poté měla dokonce Sigma šanci otočit skóre, ale zázrak se už nekonal... Pátá remíza v řadě, tentokrát asi nejméně očekávaná.  

V příštím kole se fotbalisté Olomouce vydají na hřiště mistrovské Plzně. V Doosan areně se bude hrát v sobotu 4. března od 15:00.

Hodnocení trenéra Václava Jílka:

"Já i celá kabina zažíváme velké zklamání. Po čtyřech remízách byl náš cíl jednoznačný. Chtěli jsme a měli jsme bodovat za tři body. Je to další z řady zápasů, kdy bohužel první inkasujeme. Je to věc, která nás bolí. Díval jsem se na statistiku a jsme jediný tým, který ještě nedal první gól. Na jakékoliv úrovni je pak nesmírně těžké otáčet zápas."

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 2:2 (0:0)

Branky: 61. Vodháněl, 90.+8 Chytil (pen.) - 59. Hlavatý, 63. Janošek.

Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Mikeska – Zelinka (video). ŽK: Beneš – Vacek, Kostka, Krobot. ČK: 90. Kováč (mimo hřiště). Diváků: 1957.

Sigma: Trefil – Pokorný, Beneš, Zmrzlý (46. Růsek) – Navrátil, Ventúra (67. Matoušek), Breite (72. Greššák), Sláma – Zorvan (72. Přichystal), Vodháněl (83. Vaněček) – Chytil. Trenér: Václav Jílek.

Pardubice: Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Vacek – Lima (56. Sychra), Hlavatý (84. Koukola), Janošek, Helešic (56. Pikul)– Černý (68. Krobot). Trenér: Radoslav Kováč.

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty