Plný Andrův stadion uvidí poslední kolo základní části. Boj Sigmy se Spartou spustí policejní manévry

Plná kapacita Androva stadionu, tedy přes 12 tisíc vstupenek, bylo prodáno na dnešní utkání SK Sigma Olomouc versus AC Sparta Praha. Pro Sigmu jde o vítaný příjem do pokladny, poprvé je zcela vyprodáno od utkání se španělskou Sevillou, na druhou stranu s sebou tento zápas nese rizika. Jak z pohledu poškození stadionu, tak i pořádku ve městě.

Foto: sigmafotbal.cz

Utkání si policie vyhodnotila jako velmi rizikové. Pohotovost má proto policie z celého Olomouckého kraje. "Do opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkové jednotky, dále policisté služby kriminální a dopravní policie a rovněž policisté z antikonfliktního týmu. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Nasazení sil a prostředků bude odpovídat předpokládané míře rizikovosti utkání," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Do Olomouce se chystá údajně přes 4000 fanoušků Sparty. Policisté budou monitorovat jejich příjezd do Olomouce a pohyb po městě, a to před zahájením i po skončení zápasu. "Jde zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích nejen ve městě, ale i na příjezdových komunikacích směrem od Prahy do Olomouce. Apelujeme jak na fanoušky, tak širokou veřejnost, aby všichni důsledně dbali pokynů policistů," dodala Miluše Zajícová.

Zápas začíná v 15 hodin. Sigma vyzývá fanoušky, aby nechodili až na poslední chvíli. Ostatně, fanzónu dnes klub odstartuje už ve 13 hodin, program bude mít charitativní rozměr, společně se spolkem Děti dětem bude připravena sbírka na nemocnou Laurinku Košťálovou. Těšit se můžete na autogramiádu bývalých i současných Sigmáků, třeba Petra Uličného nebo Leoše Kalvody, ocení zde nejlepší mládežníky z naší akademie za měsíc březen, připravena bude tradiční Střelnice a Subsoccer, chybět nebude ani dobré občerstvení a soutěže o ceny.

Olomoučtí ultras, kteří už několik měsíců protestují proti vedení, mají sraz rovněž ve 13 hodin, ale na Horním náměstí i radnice.      




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty