O Sigmu má zájem už druhý investor. Po Američanech je to tuzemský miliardář Karel Pražák

Po americké investorské skupině Blue Crow Sports Group se objevil další hráč, který oficiálně vyjádřil zájem o většinový balík akcií olomoucké Sigmy. Je jím česká skupina Kaprain. Oba zájemci jsou teď ve hře.

O balík akcií Sigmy Olomouc mají teď zájem dva uchazeči | Foto: archiv

Nabídku Američanů si nechala Sigma posoudit od odborné poradenské firmy Grant Thornton. Její posudek už má k dispozici a seznamuje se s ním. Mezitím spolek jako majoritní akcionář, držící 77 procent akcií klubu, dostal druhou nabídku. Je to výzva k zahájení jednání o odprodeji klubu od tuzemské investiční skupiny Kaprain. Výkonný výbor spolku na svém zasedání v pondělí 23. září tuto obecně firmulovanou nabídku přijal. Prvním výsledkem jednání by nyní měla být indikativní nabídka od nového zájemce a teprve v ní by měly být obsaženy konkrétnější představy. Zatím tedy není co posuzovat.  

Skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka má s podporou profesionálního i mládežnického sportu bohaté zkušenosti. Od roku 2019 vlastní nejtradičnější tuzemský hokejový klub HC Sparta Praha. Vedle toho také hokejový klub HC Letci Letňany a Ice Areny Letňany a Kateřinky – dvě areny s čtyřmi ledovými plochami a celoročním provozem. Na ledových plochách skupiny Kaprain trénuje několik set mladých hokejistů, krasobruslaři, školy i veřejnost. Kaprain vlastní také nejmodernější tuzemské golfové hřiště Oaks Prague.

O Skupině Kaprain

Kaprain je česká investiční skupina, kterou v roce 2013 založil a více než 10 let rozvíjí Karel Pražák. Soustředí se na šest základních oblastí – real estate, industry, finance, retail, sport & leisure a média. V současné době má Kaprain více než 6 000 zaměstnanců a aktiva v souhrnné hodnotě přesahující 40 miliard korun. V roce 2023 Kaprain dosáhl zisku přes 3 miliardy korun.
Mezi klíčové společnosti skupiny patří Spolchemie, Synthesia či mediální skupina Mafra. Kaprain buduje také developerské projekty v okolí pražské O2 areny i dalších částech Prahy.



INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1