Největší radost mám z plné haly, říká prezident basketbalového klubu z Olomouce

Po první třetině základní části Kooperativa NBL patří basketbalistům BK Olomoucko desátá příčka, v sedmi zápasech tým vyhrál dvakrát, což je méně, než touto dobou před rokem. Přesto prezident klubu Libor Špunda zůstává klidný a věří, že příští týdny přinesou výsledkové zlepšení. „Herně jsme na tom lépe, než po třetině předchozího soutěžního ročníku,“ je přesvědčený Špunda.

BK Olomoucko sice hraje letos lépe než vloni, výsledky tomu zatím neodpovídají | Foto: BK Olomoucko

Před novou sezonou se v klubu hodně věcí změnilo. Projevily se v průběhu začátku sezony?

Zásadní a klíčovou změnou je, že se nám po pětadvaceti letech podařilo propojit všechny basketbalové kluby, které měly zájem o vytvoření jedné komunity. Spojili jsme BK Olomoucko, klub zaštiťující nejvyšší mužskou basketbalovou soutěž a BCM Olomouc a OSK Olomouc, které se zaměřují zejména na mládež a dětské kategorie. Spolupracujeme také s tradičním klubem Dukla Olomouc. Vytvořili jsme tak silnou basketbalovou komunitu, která patří mezi největší sportovní komunity v Olomouckém kraji.

Co vaše propojení obnáší?

Naši hráči se účastní tréninků mladých nadějí a děti s rodiči navštěvují naše zápasy. Společně se účastníme sportovních dnů na základních a středních školách, kde děti motivujeme k zájmu o sport. Oproti předchozím sezónám jsme zvýšili návštěvnost o polovinu a na domácích zápasech máme plnou halu. Děti navíc před a po zápase sportují na připravených sportovištích, což mě dvojnásob těší. Zájem o basketbal v Olomouci roste a komunita drží pohromadě.

To se ukázalo i při letošních povodních, že?

Hned po povodních jsem kontaktoval předsedu klubu v Jeseníku s nabídkou pomoci. Celá Kooperativa NBL iniciovala charitativní akci, kdy každý vstřelený koš znamenal 100 Kč pro BK Jeseník a Okresní basketbalový svaz Jeseník. Vybralo se 170 000 Kč. Morálně jsme podpořili i BK Opava a vyzvali fanoušky k pomoci s přípravou haly na povodně. Dále jsme pozvali děti z U12 na zápas KNBL, kde jim mezi první a druhou čtvrtinou celá hala aplaudovala a děti z BCM Olomouc jim předaly balíčky se sladkostmi. Během utkání proběhla další charitativní akce, při které se prodávaly speciální samolepky. Výtěžek byl věnován BK Jeseník. Snažíme se dát sportu širší význam a připravujeme další akce.

V tomto ohledu můžete být spokojený. Co ale říkáte na sportovní výsledky v první třetině základní části?

S těmi zatím nejsme úplně spokojeni, i když hra je výrazně lepší než v loňské sezóně, což mi dává naději do budoucna. Porazili jsme silné Pardubice a vyhráli v Děčíně. Poslední zápas jsme šli do prodloužení se suverénem z Písku. S výjimkou zápasu s Nymburkem, který letos disponuje velmi silným týmem, což dokazuje i v Lize mistrů, jsme hráli vyrovnaně s každým soupeřem. Osobně jsem maximalista a budu spokojený, až budeme vyhrávat všechny zápasy. Čeká nás ještě hodně práce. Co mě ale opravdu těší, je růst fanouškovské podpory. Na tribunách vidíme nejen fanoušky z Olomouce, ale i z Prostějova, Přerova, Šumperka, Mohelnice, Jeseníku a Kroměříže. Doufám, že do budoucna bude chodit ještě více diváků. Brzy budeme muset řešit kapacitu haly, což jsou ale příjemné problémy.

Zdroj: bkredstone.cz

Prezident klubu Libor Špunda (vpravo) při předsezónním představení dresů | Foto: BK Olomoucko



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1