Sigma dnes začíná nový ligový ročník. Startuje na Letné, proti bývalému klubu trenéra Jílka

Náročný start nového ligového ročníku čeká v sobotu hráče Sigmy Olomouc. V 19 hodin nastoupí na pražské Letné proti Spartě. Pikantní nádech zápasu dodává fakt, že právě Sparta je posledním bývalým zaměstnavatelem staronového kouče Sigmy Václava Jílka.

Sigma začíná nový ročník ligy na Letné. / Foto: sigmafotbal.cz

Letní příprava Sigmy měla dvě části a přinesla zajímavé výsledky. V dmácích utkáních proti slabším tuzemským a slovenským týmům Sigma vždy vyhrála, na soustředění v Polsku prohrála s dánským vicemistrem FC Midtjylland 1:2 a dvakrát remizovala 1:1 s účastníky polské Ekstraklasy Arka Gdynia a Zaglebie Lubin.

Podstatné jsou změny v kádru. S klubu odešel pol letech záložník Martin Sladký, pryč je David Houska, do Slavie putoval brankář Aleš Mandous a do Zbrojójovky Jan Štěrba. S útokem budou nově pomáhat ofenzivní posily Antonín Růsek a David Vaněček, záložník Jan Sedlák a odchovanec sigmy Jakub Matoušek. Branku bude mít na starosti Miloš Macík, posilou je gólman Jan Stejsal, který přišel na hostování ze Slavie. Do obrany modré laviny se vrací Václav Jemelka, kterému skončilo hostování v Belgii, když na něj klub OH Leuven neuplatnil opci.   

Staronový kouč Sigmy Jílek se na první ligový zápas těší a je po přípravě spokojen s přístupem hráčů. Odmítl stanovit cíl v podobě nějaké konkrétní příčky v tabulce, věří ale, že současný kádr Sigmy je lepší než ten minulý a že má na to, aby se po sehrání hráčů ucházel o kvalitní postavenía fanoušky těšil  dobrým a efektivním fotbalem.

Hanáci odcestovali na Letnou, tedy na stadion bývalého zaměstnavatele trenéra Jílka. Ten přikývl, že tento zápas je pro něj pikantní, nicméně výhru nad Spartou by v žádném případě nebral jako satisfakci. „Pro mě osobně je to trošku pikantní souboj, ale není to zápas mezi Jílkem a Spartou. Soustředím se jen to, abychom zahájili soutěž dobrým a důstojným výkonem, od něhož se půjde odrazit do sezóny.“

Společně s realizačním týmem se podíval na souboj Sparty s Rapidem Vídeň. Pražané prohráli s rakouským týmem 1:2. „Utkání mi ukázalo hlavně v prvním poločase sílu Sparty. Pokud by byla produktivnější, asi by si z Vídně odvezla lepší výsledek. Na druhou stranu nám utkání některé věci potvrdilo. Cesta k úspěchu povede jedině herní aktivitou,“ je si vědom. Zároveň se domnívá, že sestava Sparty se může pozměnit, jelikož Sparťany čeká v příštím týdnu klíčová odveta předkola Ligy mistrů. „Je těžko čitelné, v jaké sestavě Sparta nastoupí. Na sestavu může mít vliv nadcházející odveta s Rapidem. Nicméně Sparta disponuje vysokou hráčskou kvalitou, proto bude potřeba, abychom hráli zodpovědně do defenzivy a současně byli dostatečně odvážní a kvalitní v rychlých přechodech do útoku. Nesmíme se bát hrát. Nebudeme čekat na to, co Sparta předvede. Budeme se snažit ji přinutit k chybám,“ přeje si trenér Jílek.

Utkání Sparta – Sigma se odehraje v sobotu 24. července od 19:00. Živě jej bude vysílat O2 TV Sport.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty