Hvězda Boston Bruins přestupuje do HC Olomouc. David Krejčí se vrací domů

Oficiální zpráva ještě nevyšla, ale podle našich informací to je jisté. Slavný hokejový centr David Krejčí, který už v pátek oznámil fanouškům Boston Bruins, že se vrací do České republiky, bude hrát za HC Olomouc. Pro olomoucké kohouty je to jednoznačně největší posila, jakou se kdy v historii mohl klub pochlubit.

David Krejčí, vítěz Stanley Cupu / Foto: https://www.nhl.com/bruins

Pětatřicetiletý rodák ze Šternberka David Krejčí hrál NHL za Boston už od roku 2007. Jak v pátečním dopise svým bostonským fanouškům napsal, za tu dobu se Boston stal jeho druhým domovem, potkal zde svou nynější manželku Naomi a narodily se mu tam dvě děti. Po čtrnácti letech v zámoří ale nyní dospěl k názoru, že se musí vrátit domů, byť mu Boston Bruins nabízeli znovu velmi dobrou smlouvu i na další sezónu.

„V tomto bodě kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která tolik obětovala, aby mi pomohla dosáhnout mých snů o NHL. Chci znovu hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby i moje děti žily tam, kde jsem já vyrůstal, aby trávily čas s českými členy rodiny, kteří je milují, aby tak získaly celoživotní vzpomínky,“ napsal David Krejčí. Dává to smysl. Pokud by se nevrátil teď, byli by už z jeho dětí čistokrevní Američané a s českými prarodiči by si česky nepopovídaly.

To, že by Krejčí po odchodu z USA nehrál vůbec, asi nebylo ve hře. Proto chtěl hrát za tuzemský extraligový klub. Podle našich informací se od počátku jednání týkala pouze HC Olomouc. Pro Moru šlo samozřejmě o náročný kousek, protože tak slavnou osobnost do svého kádru ještě žádný manažer ani trenér kohoutů nepřivedl. Jednání finišovala v posledních dnech, kdy slavný hokejista trváil na Moravě dovolenou. 

Olomouci během vyjednávání nahrávalo jak to, že David Krejčí skutečně chtěl kvůli rodině domů, tak i to, že po letech v pozici hvězdy bohatého klubu má po finanční stránce vystaráno. Může si tedy dovolit ten luxus, že bude v Olomouci hrát především pro radost ze hry a nikoliv pro peníze. Na jeho americký plat by samozřejmě jinak hanácký klub peníze nikdy nesehnal. „Mám radost, mám radost z toho, že ne vždy a o všem musí rozhodovat peníze. HC Olomouc přeju skvělou sezónu a těším se na parádní hokej,“ okomentoval šťastný konec námluv náměstek olomouckého primátora Martin Major, který celé vyjednávání sledoval a před malou chvílí uzavření dohody potvrdil na svém facebooku. Souhlasíme.

A je fajn, že profesionálovi z nejlepší ligy světa může dnes Olomouc nabídnout alespoň hru pod zbrusu novou střechou. I když to je pořád ta naše známá „Plecharéna“…

Takže do nového ročníku vstoupí olomoučtí kohouti s novou střechou a především s největší hvězdou celé extraligy!!! Držíme palce!



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty