Gól, gól, gól a zase gól! Sigma baví věrné diváky a má teď nejlepší útok v lize

Povedený start sezóny má Sigma Olomouc. Po pěti odehraných zápasech je po šestém kole (jedno utkání má Sigma k dobru) na šesté pozici a má spolu s vedoucí Spartou na kontě nejvíce vstřelených branek. Vzhledem k tomu, že Sigmě na 16 gólů stačilo pět zápasů, zatímco Sparta jich potřebovala šest, dá se říct, že aktuálně má Olomouc nejproduktivnější útok v lize. V neděli to na Andrově stadionu odskákal neoblíbený soupeř, s nímž se dlouhobě Sigmě nedařilo, Jablonec. Dostal čtyři góly a Hanákům nedal ani jeden.

Čtyřikrát svítil v neděli na tabuli Androva stadionu nápis GÓL | Foto: Rej.cz

Sigma rychle zúročila počáteční tlak. Už na konci třetí minuty se po druhém rohu Sigmy míč ve vápně odrážel a poskakoval mezi hráči, až ho Pablo González poslal správným směrem do jablonecké branky. V následujících čyřiceti dvou minutách prvního poločasu měl Jablonec opticky více ze hry, ale vážnější akce předváděla Sigma. Skvěle hrál Ondřej Zmrzlý, do velkých šancí se dostal Václav Jemelka, znovu Pablo G. a pak ještě dvakrát Antonín Růsek. Jablonec zahrozil dvakrát, a to přízemní střelou Kratochvíla a Doležalovou dorážkou, ale bez úspěchu.

Druhý poločas Jablonečtí vypadli z role a v některých pasážích hry jen sledovali, jak se modří valí na jejich bránu. Projevilo se to nakonec i na skóre. Nejprve Pavel Zifčák trefil v 53. minutě razantní střelou bohužel jen břevno. Už v 58. minutě se ale Hanáci radovali.  Martin Hála brankáře Hanuše neprostřelil, ale vyraženou ránu dostal na nohu Zmrzlý a ten se již nemýlil. 2:0. 


Sigma byla na koni a diváci se skvěle bavili parádním útočným fotbalem. Jak v prvním poločase Sigmě chyběla větší schopnost držet míč a brát jej soupeři, teď to bylo úplně jiné. Jablonečtí museli hasit jeden útok za druhým. A přišly zasloužené hvězdné chvíle Martina Hály. Nejprve v 73. minutě míč po ose Juraj Chvátal a Ondřej Zmrzlý našel připraveného Hálu a ten z vápna nekompromisně a chladnokrevně poslal míč do sítě. O šest minut později našel Chvátal před bránou Vaněčka, ten přeposlal lépe postavenému hráči s číslem 25 na zádech a bylo to 4:0. 

Pochvalu si ale zaslouží i zadní řady, které jistil spolehlivý gólman Matúš Macík.  

Sigma si vysloužila velké ovace a i vtipné skandování "Sigma není Žilina" (v narážce na soupeře, kterého v pohárech vyřadil Jablonec). Další skandování "Sigma Evropa" bylo příjemné, ale po šesti kolech zatím asi přeci jen předčasné. Každopádně důveru a podporu fanoušků si teď Sigma rozhodně zaslouží. Příště by mělo přijít víc domácích fandů než nedělní tři tisícovky.  

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 4:0 (1:0)

Góly: 3. González, 58. Zmrzlý, 73. a 79. Hála.

Rozhodčí: Ondřej Berka – Ivo Nádvorník, Michal Novák.

ŽK: Daněk, Poulolo, Vepřek – Považanec, Rada (mimo hřiště), Zelený, Doležal, Krob.

Diváci: 3005

SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek (46. Hála), Breite, González (68. Sedlák), Daněk – Zifčák (75. Vaněček), Růsek (75. Zahradníček). Trenér Václav Jílek

FK Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob (88. Surzyn) – Považanec (71. Čvančara), Pleštil (56. Vaníček), Houska, Kratochvíl, Pilař (71. Malínský) – Doležal (88. Martinec). Trenér Petr Rada



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty