Na kraji Olomouce začíná vyrůstat nová hala pro tenis, badminton a další sporty

Tři kurty pro tenis, čtyři badmintonové kurty, tělocvična a další vybavení. Taková by měla být budoucí nabídka haly, která začala před několika měsíci vyrůstat na dosud takřka pustém okraji Olomouce za aquaparkem, na tzv. staré prostějovské cestě. Sportovci si na její dokončení ale ještě nejméně tři roky počkají.

Staveniště budoucí sportovní haly letos v lednu. Doleva vede odbočka k Fortu č. XIII. | Foto: Rej.cz

Halu zaměřenou na raketové sporty zde staví ve vlastní režii a bez dotací společnost K2 Monolit, která se jinak specializuje na výstavbu železobetonových konstrukcí pro jiné investory. Podle vyjádření majitele společnosti je stavba realizována z volných prostředků a tak neprobíhá tak rychle, jako stavby na zakázku. Hotová by mohla být zhruba za tři roky. Kromě sportovních částí, jako jsou kurty a tělocvična, tady sportovci najdou i další zázemí, například restauraci či bar. 

Stavba vyrůstá v ulici I. P. Pavlova u odbočky ze staré prostějovské silnice k fortu č. XIII. V tomto okamžiku zatím působí rozestavěná hala jako solitér, okolo jsou teď jen pole. Podle územního plánu ale právě až po tuto  křižovatku mohou klidně v budoucnu vyrůst další objekty. Na pravo od vozovky ve směru od města se totiž jedná podle územního plánu o různé zastavitelné plochy, určené pro smíšenou obytnou výstavbu nebo veřejné vybavení, dále jsou pak už zemědělské plochy. 

Staveniště budoucí sportovní haly loni v prosinci | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty