Mohly tady být lavičky. Nespokojení rezidenti přiměli radnici změnit projekt na levém břehu Moravy

Vloni v červnu projednala městská rada podobu finálních úprav levého břehu Moravy v ulici Nábřeží. Její součástí měly být mezi trávníky a stromky i betonové zálivy s lavičkami. Nebudou. Stěžovali si na ně lidé z přilehlých činžovních domů.

Tady lavičky nebudou | Foto: Rej.cz

Na základě podnětu obyvatel ulice Nábřeží tento týden řešila městská rada konečnou podobu veřejného prostoru v ulici Nábřeží na levém břehu Moravy. Proti návrhu z 27. června loňského roku totiž část obyvatel protestovala a znovu jej otevřela při posledním jednání zastupitelstva dne 9. prosince. Podnět občanů mířil proti záměru umístit na levém nábřeží vyvýšené betonové plochy s lavičkami a trávníkem a ozdobnými keři.

Zástupci nespokojených rezidentů argumentovali, že na lavičkách budou vysedávat bezdomovci a ve večerních hodinách se zde budou pohybovat podnapilé osoby a budou rušit klid občanů, kteří zde bydlí. Rada tedy nakonec vyhověla tomuto podnětu, revokovala část usnesení předešlé rady ze dne 27. 6. 2022 a zvolila jiné finální řešení.  Na levém nábřeží tedy na rozdíl od pravé strany řeky nad náplavkou nebudou žádné lavičky. Vznikne zde pouze chodník a zelený pás se stromy podél nábřežní zdi.

Pravý břeh Moravy oživuje náplavka a nad ní i plochy s lavičkami. Na levém břehu nic takového nebude | Foto: Rej.cz

Pravý břeh Moravy oživuje náplavka a nad ní i plochy s lavičkami | Foto: Rej.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty