Nová kavárna, bistro, bublinky, kuřata i francouzské pečivo. Co přibylo v centru Olomouce?

Procházka po centru Olomouce je či v brzkých dnech bude opět o něco příjemnější. Přispějí k tomu další podniky, které při pochůzce v centru metropole najdete.

DZ Coffee | Foto: Rej.cz

V pátek 1. prosince by měla otevřít zbrusu nová kavárna a cukrárna v parteru obchodního domu Koruna. Lukrativní místo pár desítek kroků od Horního náměstí, hned vedle tramvajové zastávky a krásného gotického chrámu svatého Mořice, bude nabízet vybrané druhy káv, ale také domácí dezerty, vlastní pomazánky, tousty a domácí limonády. Pokud chcete zažít pocit v městské kavárně, z níž je výhled na památky i na tramvajovou dopravu, je DZ Coffee určitě dobrou volbou. A navíc podle našich informací to nebude poslední nový podnik, který by měl poněkud skomírající obchodní dům na jinak skvělém místě  v centru oživit. Tak tiše doufáme.  


Když se posuneme o pár stovek kroků dál, na začátku Denisovy ulice se chystá další novinka. V těchto dnech zde otevřeli Pipenu, prodejnu specializovanou na grilovaná kuřata. Na tomto místě bývaly už lecjaké prodejny, tak držíme palce, aby Pipena uspěla a vydržela co nejdéle.

A jen o kousek vedle otevřela svůj showroom firma home22.eu, která se zaměřuje na výrobu designového nábytku. Specializují se na výrobu kvalitních a trvanlivých kusů z masivu, oceli, skla a čalounění dle přání zákazníka. 


Když se dostaneme až na okraj historického centra, vedle někdejší Hradské brány, po dlouhé pauze se v prostorách bývalé kavárny Sebio Cafe je opět živo. Otevřelo zde totiž NeObyčejné Bistro, kde si dáte snídani, brunch, polévku i plnohodnotný dobrý oběd. Jídlo dávají i s sebou. Dobrá novinka. 


A zpět do centra. V čím dál více trendy Denisově ulici už od léta funguje pekárna Pastryum. Malá provozovna s občas i dost dlouhými frontami. Koupíte zde voňavé pečivo ve francouzském stylu. Firma Pastryum bakery se sídlem v Prostějově otevřela provozovnu v krásně renovovaném domě a její nabídka produktů řemeslně vyráběného plundrového pečiva má spoustu fanoušků. Funguje jak objednávkový systém, tak i přímý prodej. 


A konečně na Dolním náměstí je od listopadu opět živo v domě vedle Masných krámů. Dlouholetá masna po změně majitele nevydržela a vyklidila pozice. Od listopadu je zde nový podnik zejména pro mladší zákazníky. Catea Boba nabízí Bubble Tea, čaje s nejrůzněkjšími ingrediencemi. Dát si tady můžete ale i solidní sortiment kávy. 

A pokud bychom pokračovali dál Kateřinskou ulicí až k tržnici, tak v suterénu rohového domu najdeme brzy stylový prostor Bassment Olomouc, restauraci a hudební klub pro styly house, techno a další. Momentálně probíhají dlouho nevyužité sklepní prostory rekonstrukcí. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
Chata Kouty