Baťa se posunul jen o sto metrů. V původní budově je teď prázdno

Když v únoru odstraňovali z obchodního domu Baťa červený neonový nápis, mnoha Olomoučanům z toho bylo smutno. Baťa se z tradičního sídla v Riegrově ulici stěhuje do Šantovky, říkali mnozí. Ve skutečnosti vznikla nová prodejna v patře obchodního domu Moritz, což je přibližně 150 metrů. Zatím je sice na základě vládních opatření zavřená, ale už je připravená a těší se na zákazníky.

Baťa se přestěhoval z Riegrovy ulice do galerie Moritz / Foto: Rej.cz

Nová prodejna Baťa bude fungovat na místě někdejší prodejny obuvi CCC. Prodejní plocha v galerii Moritz bude srovnatelná s tím, nač byli zvyklí zákazníci v původním obchodním domě, protože tam už v posledních letech slavná obuvnická firma využívala jen jedno ze čtyř pater. A co bude s domem, na jehož střeše stále ještě zůstává známé logo firmy, kterou na konci 19. století založili zlínští ševci?


Logo z budovy ještě nezmizelo, prodejna Baťa ale ano. / Foto: Rej.cz

Původní obchodní dům Baťa z roku 1931 teď nabízí realitní kancelář k pronájmu. Podrobnosti najdou zájemci zde http://www.hre.cz/olomouc. Podle realitního makléře Víta Šimečka zatím žádná nájemní smlouva na využití budovy nebo její části uzavřena nebyla. Co tedy bude v domě, který má skoro devadesát let dlouhou tradici prodeje obuvi, zatím nikdo neví.


Interiér někdejší prodejny v Riegrově ulici Foto: http://www.hre.cz/


Známé neonové logo teď svítí o sto padesát metrů dál. / Foto: rej.cz

Známé neonové logo teď svítí o sto padesát metrů dál. / Foto: rej.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Rockový ples Olomouc
INZERCE
Chata Kouty