Arionova kašna má nádherný šperk: náhrdelník z tuctu druhů květin

AKTUALIZOVÁNO - Plný tucet druhů rostlin tvoří věnec, který obkrouží během dneška sochy v Aronově kašně. Významná česká floristka Klára Franc Vavříková připravila ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc pro letošní sezonu parádní výzdobu, díky níž bude jako každé prázdniny Arionova kašna středem pozornosti.

Foto: Rej.cz

Zvonek, hortenzie, nevěstin závoj, lilie, penízek rolní, ostrožka, kopretina řimbaba, zářivka, statice, krásnoočko, agapantus a řebříček. Tyto květiny postupně Klára Franc Vavříková a její spolupracovníci dnes rozmisťují do nosné kovové konstrukce, umístěné přímo ve vodě v kašně. Jde o vcelku běžné druhy našich zahradních či lučních květin, které ale společně a ve vzájemné kombinaci s výtvarným dílem autora kašny sochaře Ivana Theimera vytvářejí jedinečný celek. Díky decentní kovové konstrukci květiny téměř působí dojmem, jako by se vznášely na vodní hladině...  

Na našich snímcích je stav výzdoby ve čtvrtek před polednem, květiny bude floristka ještě doplňovat pestřejšími odstíny (poslední snímky ukazují finální stav). Výzdoba se bude měnit každý týden, poslední výměna je naplánována na čtvrtek 25. srpna. Právě ta poslední kombinace se bude od předchozích výrazněji lišit, jinak si budou až na odlišné odstíny podobné. 

Výzdoba kašny a floristka Klára Franc Vavříková | Foto: Rej.cz

Výzdoba kašny | Foto: Rej.cz

Výzdoba kašny | Foto: Rej.cz

Výzdoba kašny | Foto: Rej.cz

Dokončená květinová výzdoba kašně moc sluší | Foto: Rej.cz 

Dokončená květinová výzdoba kašně moc sluší | Foto: Rej.cz 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty