Festival Řeka má duši letos pro suchozemce. Sedmý ročník zve do vnitrobloku v centru města

Sedmý ročník oblíbeného olomouckého festivalu Řeka má duši seodehraje v pátek a sobotu 9. a 10. září. Tentokrát nese podtitul Suchou nohou na OLODVORKU, který napovídá, že kulturní program letos nebude probíhat tradičně na vodě. Důvodem jsou stavební práce v místech budoucí náplavky. Program festivalu je pro veřejnost zdarma.

Foto: Jan Andreáš

Zahájení dvoudenního festivalu proběhne v pátek v 19:30 na OLODVORKU vystoupením písničkářů Tonyho Jocha a Karla Macálka. V sobotu pak bude program pokračovat od 16:00 koncertem Marie Tiché a následně interprety LinaKaro & doprovod, Evah & band, Sugar & Spice Holding company a festival uzavře DJ Pauser.

„OLODVOREK funguje už druhým rokem, během léta nabízí téměř každý den kolemjdoucím i stálým příznivcům kulturní program. Přišlo nám proto logické umístit sem vzhledem k okolnostem i letošní festivalové dění,“ uvádí organizátor festivalu, Šimon Pelikán. „O projížďku na lodích či na OLOŠLAPU zájemci samozřejmě nepřijdou, na obojí mohou zavítat, jen tentokrát bez festivalového programu,“ doplňuje Šimon Pelikán.

Ačkoliv festival změnil pro tento rok místo, nemění nic na bohatém, především hudebním programu. Tentokrát doplněném o novinku v podobě degustací a gastro specialit olomouckého kraje. Návštěvníci se mohou těšit na Divokého Lososa, jídlo z Long Story short, kávy a delikatesy z Bistré krávy i tvarůžkové speciality. V rámci degustací přijede vinař z jižní Moravy – Čevelovic sklep, milovníci whisky se mohou těšit na barmany z The Black Stuff Irish Pub.

Akce se koná v rámci Dnů evropského dědictví města Olomouce za podpory Statutárního města Olomouc.

Festival řeka má duši pořádají Plavby Olomouc už od roku 2016. Cílem akce je podpora umělecké scény a oživení prostředí kolem řeky Moravy, která se tak stává místním i turistům přístupnější.

Video z ročníku 2018

Olodvorek




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty