Svatby teď frčí, oproti loňsku se v Olomouci žení a vdává víc než dvakrát tolik lidí!

Po dva roky bylo na radnici v Olomouci mnohem méně staveb než normálně. Covid a protiepidemická opatření spoustu párů od svatebního obřadu odradily. Letos se naopak ženichové a nevěsty jen hrnou a celkově je jich víc než v časech před covidem.

David se Slávkou zažili v dubnu 2020 jednu z prvních tří svateb v Olomouci v době začínající pandemie covidu. | Foto: archiv Rej

Na matrice letos pociťují výrazně větší zájem o svatby. Vloni a předloni "svatební průmysl" zažíval krutý pokles na polovičku běžného stavu. Ti, kteří to loni a předloni  odložili na normální časy a mezitím si to nerozmysleli, se tak berou nyní. Vůbec nejméně svateb bylo loni na jaře. Za stejné opbdobí letos jich je skoro dva a půl krát tolik! 

Počet sňatků v období leden až duben

  • 2017 - 77
  • 2018 - 76
  • 2019 - 81
  • 2020 - 54
  • 2021 - 46
  • 2022 - 101

Pracovníci olomoucké matriky ale upozorňují, že tradičně největší zájem o svatby bývá až v období, které právě probíhá. Podle předběžného počtu rezervací svatebních obřadů se dá očekávat, že i toto období přinese větší počty novomanželských párů než obvykle. Pokud jde o svatby na radnici, je prý ještě v rezervačním systému dost volných políček a je možné se domluvit skoro na každém termínu, pokud jde ale o sňatky na originálních místech mimo radnici, je to už horší. Značná část termínů je už rozebraná. 

Objektivnější výsledky tedy budou známy až na podzim, po nejfrekventovanějším období. Určitě lze ale počítat s rekordním počtem svateb.

Pokud vás zajímá, kolik snoubenců se o termíny hlásí, nebo se dokonce sami chcete zaregirtrovat, online systém najdete na této rezervační stránce.

Ilustrační foto: pixabay.com 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty