Lidé i město pomáhají rodině postřelené ženy z herny. Stát se zatím vůbec nepředvedl

V květnu se v Olomouci na Masarykově třídě odehrála tragédie. Vrah a recidivista čekal, až bude žena, obsluhující hernu, sama, a střelil ji do hlavy. Recidivista je zase zpátky za mřížemi, zatímco jeho oběť dosud leží ve velmi vážném stavu v nemocnici. Co je teď s její rodinou a hlavně nezletilou dcerou, která potřebuje studovat? Velmi pomáhají dobří lidé a město Štěpánov.

Ilustrační foto: Parentingupstream from Pixabay

Postřelená žena je aktuálně ve vojenské nemocnici na Hradisku a charakter jejího zranění bude pravděpodobně vyžadovat trvalou péči. Střelné poranění hlavy bylo velmi vážné. Sedmapadesátiletá žena má dvě dcery, jedna z nich je nezletilá a zatím studuje na střední škole. Paní se jako samoživitelka o dceru sama starala.

Momentálně se o ni a o další nutné hmotné potřeby včetně zajištění plateb za byt stará starší sestra. Na tu je toho ovšem teď víc než dost. Stát se podle našich informací zatím moc nepředvedl, protože rodině ve vážné situaci prakticky nijak nepomohl. Do problému se naštěstí rychle vložila štěpánovská radnice, odkud postižená rodina pochází, a vyhlásila veřejnou sbírku. Podle vývoje situace se dá říct, že se tento krok radnici opravdu povedl a přinese alespoň v ekonomické rovině dcerám vážně zraněné ženy potřebnou úlevu.  

Město vyhlášilo v červnu veřejnou sbírku a v Komerční bance pro ni založilo transparentní účet. "Nestanovili jsme si žádnou konkrétní cílovou částku, chtěli jsme prostě jen pomoct té rodině, především oběma dcerám. Jejich situace je velmi vážná. Ta mladší musí zvládnout studium a současně je nutné postarat se například o platby za byt a podobně, což teď leží na její starší sestře. Od státu se zatím žádné pomoci nedočkaly. Jsme samozřejmě vděční za to, že se na účtu sešla už dost velká částka, tolik jsme ani nečekali," reagoval na vývoj sbírky starosta Štěpánova Jiří Šindler. 

Aktuálně je na tomto účtu vybráno přes 539 tisíc korun. Sbírka poběží do konce letošního srpna. Každá darovaná koruna se počítá, je totiž jasné, že mladší z dcer se bez pomoci v následujících měsících a letech neobejde. 

Údaje k transparentnímu účtu jsou zde:

MĚSTO ŠTĚPÁNOV 123-6625190227/0100

CZ67 0100 0001 2366 2519 0227

Majitel účtu: MĚSTO ŠTĚPÁNOV



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty