V Červeném kostele poprvé tloukla Srdce na dlani. Kraj předával ceny dobrovolníkům a filantropům

Pomáhají, radí, inspirují a zlepšují život druhým. Olomoucký kraj ocenil desítku osob, kteří mají srdce na dlani. Stejnojmenná anketa má poděkovat lidem a organizacím pracujícím v sociálních službách a podílí se na tom, aby se ostatním žilo lépe. Zatímco dříve hejtmanství udělovalo jen jednu cenu, letos se soutěžilo v deseti kategoriích, do kterých dorazilo 48 nominací.

Nová ocenění Srdce na dlani předával hejtman a další zástupci kraje v Červeném kostele | Foto: Olomoucký kraj

„Všechny peníze, které Olomoucký kraj do sociálních služeb posílá, by ztratily na hodnotě, kdyby zde nebyli lidé, kteří svýma rukama a srdcem pomáhají těm, kteří si sami pomoct nedokážou. Patří jim za to nejen dnešní ceny, ale hlavně obrovské poděkování,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Slavnostní udílení cen se odehrálo v Červeném kostele v Olomouci. Mezi desítkou vyhlašovaných kategorií bylo například ocenění pro nejlepšího poskytovatele sociální služby, profesionálního pracovníka přímé péče, filantropa a také cena veřejnosti – lidé mohli z nabízených nominací volit pomocí webových stránek cenykraje.cz. Tam také aktuálně naleznou podrobnosti k Cenám pro lidi se srdcem na dlani včetně jejich vítězů.

„V minulých letech hejtmanství vyhlašovalo cenu za přínos ve prospěch osob se zdravotním postižením. Letos jsme se rozhodli ceny podstatně rozšířit, protože lidí, kteří pracují se srdcem na dlani, jsou v našem kraji tisíce a všichni si zaslouží naši úctu i poděkování. A v neposlední řadě chceme u příležitosti Týdne sociálních služeb zvýšit povědomí a prestiž nedocenitelné práce v sociální oblasti,“ dodal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast.

Vítězové Cen Olomouckého kraje pro osoby se srdcem na dlani:

1. Poskytovatel sociální služby

Oceněný: ESTER z. s.

2. Profesionál v sociální službě – pracovník přímé péče

Oceněná: Mgr. Dagmar Pěničková

3. Profesionál v sociální službě - sociální či jiný odborný pracovník

Oceněný: Mgr. Lubomír Vraj

4. Profesionál v sociální službě - provozní zaměstnanec

Oceněná: PhDr. Karla Boháčková

5. Veřejná správa

Oceněná: PhDr. Renáta Köttnerová

6. Inovace

Oceněný: Ing. Tomáš Posker – digitální platforma Oscar Senior

7. Filantrop

Oceněná: Věra Zukalová

8. Neformální pečující

Oceněná: Mgr. Eva Přikrylová

9. Cena Milana Langera

Oceněný: Tomáš Helísek

10. Cena veřejnosti

Oceněná: Mgr. Markéta Jandeková




INZERCE
SPEA SPEA

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj