Kombinací píle, přesvědčení a talentu se už v pětadvaceti letech dopracoval k první michelinské hvězdě. Během dvaceti let pak tento charizmatický chef získal takové hvězdy hned tři. V sobotu bude on sám hvězdou gastronomické části oslav desátých narozenin Galerie Šantovka.
Jeho umění mohou zájemci sledovat na indoor stage v Šantovce. Jacob Jan Boerma představí live cooking show v ideálním čase před polednem, tedy od 11:30 do 12 hodin. Veřejnost dostane šanci vyzkoušet stovku malých, ale skvělých ochutnávek jídla, koncipovaných jako amuse bouche. Vyznavači vysoké gastronomie se mohou těšit na cauliflower with piccalilli, nutmeg, parmesan a lemon.
Michelinský šéfkuchař si pochvaluje olomoucké tvarůžky
Zásadním podnikem pro kariéru Jacoba Jana Boermy byl jeho De Leest ve Vaassenu. Boermovo umění i renomé ovšem během let zdobilo i další věhlasné podniky jako je The White Room, 't Laurierblad či De Bokkedoorns. Působil nejen v rodném Nizozemsku, ale také v Belgii či Velké Británii, momentálně je slavný jeho podnik Smaak v japonské Yokohamě. První michelinskou hvězdu získal už půl roku po otevření podniku De Leest v roce 2002, druhou v roce 2006 a třetí přidal v roce 2013.
Mimochodem, při letošní červnové návštěvě Česka s potěšením ochutnal i Olomoucké tvarůžky. „Ten sýr byl skutečně úžasný,“ řekl při vysílání TV Nova slavný šéfkuchař Boerma.