Nejlépe točí v Olomouci! Titul Kozel Mistr výčepní vyhrála Tereza Petřvalská z olomoucké Kozlovny

Nejlépe letos načepovat pivo se značkou rohatého zvířete umí Tereza Petřvalská, výčepní z restaurace Kozlovna v Olomouci. Ve finále porazila patnáct výčepních z celé republiky a stala se tak držitelkou ocenění Kozel Mistr výčepní 2021.

Nejlepší výčepní Tereza Petřvalská / Foto: Bison & Rose

Ve finále soutěže se spolu utkalo šestnáct finalistů, kteří vzešli z dvanácti regionálních kol, která proběhla ještě v loňském roce. Všichni finalisté museli prokázat nejen své dovednosti v čepování perfektní hladinky s bohatou krémovou pěnou, ale také ukázat, že umí skvěle pečovat o pivo. Každý Mistr výčepní by měl znát správnou techniku i styly čepování, vědět, jakou teplotu a tlak pivo potřebuje a zároveň znát i zajímavosti z pivní historie.

Podle odborné poroty ve všech těchto disciplínách excelovala Tereza Petřvalská, výčepní z Kozlovny v Olomouci. „Chtěla jsem zažít atmosféru soutěže a porazit své kolegy z naší Kozlovny. Když jsem vyhrála, naplnil mě neuvěřitelný pocit štěstí. Byl to splněný sen,“ komentuje vítězka Tereza Petřvalská. A zároveň vyzývá milovníky piva, aby teď, když jsou hospody zase otevřené, zavítali do své oblíbené hospůdky nebo restaurace, dali si jedno orosené a pozdravili svého výčepního, který se na ně celou dobu těšil. Vítězka získala památeční dřevěnou trofej s Kozlem, spolu s koženou zástěrou a pivem na celý rok zdarma. Olomouckou restauraci najdete na třídě 17. listopadu vedle známého S-klubu. 

Druhou příčku obsadil Daniel Novák z pražské Krymlovské Hospody, třetí místo patří Anně Juránkové z Kozlovky v Hradci Králové. Účast v soutěži dodává prestiž nejen samotným výčepním, ale i podniku, ve kterém soutěžící pracuje.

Hlavním cílem soutěže, která se koná od roku 2019, je nejen osvěta mezi výčepními, rozvoj této profese a posilování její prestiže, ale především podpora kvality čepovaného piva a úrovně pivní kultury v České republice.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty