Dominika z Festady: ICOK doporučuji každému podnikateli z Olomoucka

Když si Dominika Sokolová při práci na statku chtěla zjednodušit evidenci ovcí a koz, zjistila, že na trhu pro to neexistuje žádná aplikace. A tak založila firmu Festada a aplikaci vytvořila. Hned při rozjezdu firmy navíc využila konzultací od Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK).

Dominika Sokolová založila firmu Festada a vytvořila aplikaci na evidenci ovcí a koz. Foto: icok

„Narovinu říkám, že nebýt ICOKu, nejsem dnes ani zdaleka tam, kde jsem. Vystudovala jsem zootechniku, celý život dělám v zemědělství a k podnikání mě nikdo nikdy nevedl. Netušila jsem, jak dělat obchod, jak dělat marketing nebo jak nastavit cenu. Měla jsem jen skvělou aplikaci a nejradši bych ji dávala kolegům zemědělcům zadarmo, ale s tím bych asi daleko nedošla,“ usmívá se Dominika při vzpomínkách na své začátky.

Proto se přihlásila do programu ICOK PLATINN, který se zaměřuje na pomoc firmám s obchodem, marketingem, organizačními procesy nebo financemi. Na starost ji dostal jeden z nejzkušenějších konzultantů Jiří Imrýšek, a společně na základě analýzy trhu a segmentace zákazníků vytvořili kompletní obchodní strategii Festady.

„Měla jsem už dříve několik business konzultantů, ale tento z ICOKu byl jednoznačně nejlepší, úplně topový. Po každé konzultaci jsem chodila domů s nabitou hlavou, přesah a znalosti pana Imrýška byly neskutečné,“ pochvaluje si Dominika.

Dlouhodobě fungující a stabilní firma

Zakladatelka Festady nicméně nechtěla pouze překlenout „kritickou“ fázi podnikání, ale vytvořit opravdu stabilní základ pro dlouhodobý růst firmy. Celkem proto využila 120 hodin konzultací a dodnes s ICOK nárazově spolupracuje.

„ICOK není jenom o konzultacích, pořádá také workshopy nebo semináře, a hlavně nabízí obrovské množství kontaktů. Poznala jsem tady řadu lidí z marketingu, PR nebo HR a mohla s nimi opět konzultovat nebo rovnou navázat spolupráci. Dodnes je pro mě ICOK podnikatelský parťák, který mi kryje záda, a na kterého se můžu kdykoliv obrátit,“ říká Dominika.

„Osobně bych ICOK doporučila všem firmám z Olomouckého kraje, nejen těm začínajícím, ale i zkušenějším. Věřím, že všem má co nabídnout,“ uzavírá Dominika, jejíž Festada už dnes nenabízí jenom aplikaci pro chov ovcí a skotu, ale také výživové doplňky pro hospodářská zvířata nebo další technologie.

Ve čtvrtek 20. června se můžete s Dominikou potkat i osobně. ICOK na terase Envelopa Hubu v Olomouci pořádá pro všechny podnikatele z Olomouckého kraje akci It´c Showtime. A Dominika zde bude jedním z hostů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj