Tvarůžkové dožínky v Lošticích: sláva Olomouckým tvarůžkům a hanáckým tradicím!

Blíží se velká příležitost pro milovníky tradičních českých či moravských chutí a dobré zábavy. V neděli 15. září totiž náměstí Míru v Lošticích ožije Tvarůžkovými dožínkami, tradiční lidovou veselicí věnovanou slavnostnímu ukončení žní a poděkování za úrodu. Od 9. do 19. hodiny na návštěvníky čeká program plný hudby, zábavy a především ochutnávek jedinečných Olomouckých tvarůžků.

Tvarůžkové hody lákají do Loštic | Foto: A. W. Loštice

Slavnostní den organizovaný městem Loštice začne moravskými farmářskými trhy, které nabídnou nejen lokální produkty, ale v prodejně Olomouckých tvarůžků i více než 30 různých tvarových, chuťových a hmotnostních variant jediného původního českého sýra, proslulého svou nezaměnitelnou chutí a charakteristickou vůní.

Hlavní program Tvarůžkových dožínek začne ve 13:30. Na návštěvníky čeká kuchařská show s Petrem Henešem z Long Story Short Olomouc, kde se budou připravovat rozmanité pokrmy z Olomouckých tvarůžků. Hudební zážitky přinesou Dechovkový recitál a Dechband Moravské Veselky ze Sušic u Přerova, zatímco Národopisný soubor MARKOVICE potěší tradičním tanečním vystoupením. Milovníci řemesel se mohou těšit na ukázku vyřezávání soch motorovou pilou s řezbářem Janem Golisem.

„Tvarůžkové dožínky jsou jedinečnou příležitostí oslavit sklizeň a užít si rodinný den plný tradic, dobrého jídla a zábavy. Loštice a tvarůžky k sobě neodmyslitelně patří a naši společnost těší, že můžeme být hlavním partnerem akce podporující místní kulturu a lokální výrobky,“ uvádí Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky, a doplňuje: „Rád bych všechny pozval do Loštic, aby s námi oslavili nejen bohatou úrodu, ale i tradiční české chutě, které jsou s námi po staletí.“

K doplnění atmosféry tohoto slavnostního dne nebude chybět pravý moravský burčák a dožínkový pivní speciál. Na své si přijdou i děti, pro které jsou připraveny soutěže a dílničky. Dobrovolné vstupné ve výši 50 Kč bude slosovatelné, přičemž výtěžek poputuje na nákup herního prvku pro místní mateřskou školu.

Voňavým a lahodným srdcem celé akce budou Olomoucké tvarůžky, které jsou hrdým nositelem české sýrařské tradice. Tento jedinečný sýr, který se vyrábí pouze z netučného kyselého tvarohu bez přidaných látek, jako jsou syřidla či barviva, si zachovává svou přírodní chuť a nízký obsah tuku. Díky svému složení jsou Olomoucké tvarůžky ideální pro zdravé stravování a potěší jak gurmány, tak i ty, kdo dbají na vyvážený jídelníček.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj