Andrův stadion dnes večer hostí přátelské utkání české fotbalové reprezentace

Česká fotbalová reprezentace se po roce opět představuje na Andrově stadionu v Olomouci. Ve čtvrtek 11. listopadu přivítá v přípravném utkání exotického soupeře z Kuvajtu.

Ilustrační foto: sigmafotbal.cz

Česká nebo československá reprezentace odehrála proti Kuvajtu dva zápasy. V roce 1995 ho porazila 2:1 a na mistrovství světa 1982 s ním remizovala 1:1.

Po šestadvaceti letech dojde na třetí měření sil, tentokrát v přípravném zápase. Zápas bude ve čtvrtek 11. listopadu 2021 od 18:30 hostit Andrův stadion v Olomouci, kde loni narychlo svolaný náhradní reprezentační tým prohrál 1:2 se Skotskem a rok předtím národní mužstvo naopak porazilo Černou Horu 3:0, a udělalo tak velký krok za postupem na mistrovství Evropy.

„Nepůjde sice o body do tabulky, ale budeme si moci vyzkoušet hráče nebo taktické záměry, na což v soutěžních zápasech není prostor. Vždyť jen pár dnů nato nás bude čekat utkání proti Estonsku, kdy ještě budeme hrát o lepší výchozí pozici v baráži o postup na mistrovství světa. A hlavně nás potom v březnu bude čekat zmíněná klíčová baráž,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

Kuvajt je na 142. místě světového žebříčku FIFA. V roce 1980 vyhrál mistrovství Asie a dva roky nato se poprvé a zatím naposledy zúčastnil světového šampionátu. Kuvajt měl v minulosti dva české trenéry: v letech 1996 až 1999 Milana Máčalu a v letech 1999 až 2001 Dušana Uhrina staršího.

Po zápase se reprezentace přesune do Prahy, kde ji v úterý 16. listopadu bude čekat poslední letošní utkání. V rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa nastoupí podle už ohlášených plánů v Generali Česká pojišťovna Areně na Letné proti Estonsku. Ve hře bude konečné druhé místo ve skupině, a tedy šance na nasazení v březnové baráži.

Úvodní hvizd uslyší diváci i fotbalisté v 18:30.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty