Vánoční trhy dnes startují na Horním náměstí v Olomouci. Opět pomáhají potřebným

Tradiční Olomoucké vánoční trhy, které se dnes slavnostně otevřou v centru města, pomáhají potřebným. Pořadatelé vyčlenili tři stánky, kde se v adventním čase budou střídat charitativní organizace z Olomouce a okolí, kterým lidé mohou přispět na provoz nebo projekty. V programu je také benefiční koncert pro olomoucké vozíčkáře. Trhy jsou otevřeny až do 23. prosince.

Ilustrační foto: pixabay.com

„Od neděle otevře stánek spolku Dobré místo pro život, kde se vždy představí jedna charitativní organizace a jedna místní firma, restaurace či sportovní klub a společně nabídnou hostům punče a občerstvení. Výtěžek z prodeje jde vždy na dobročinné účely,“ řekla mluvčí trhů Monika Řehulková.

Stejným způsobem funguje taktéž stánek klubu Lions. Třetím je charitativní stánek na Dolním náměstí, kde se postupně představí charitativní organizace či spolky. Jedná se například o spolek Amélie, který pomáhá rodinám onkologicky nemocných pacientů, útulek Pomocné ruce nebo nezisková organizace Klíč pro sociálně slabé.

Dne 8. prosince je na programu velký benefiční koncert pro Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, kde vystoupí například Kláva, Harlej revival Olomouc nebo Martin Šafařík. Kompletní program najdete na https://www.vanocnitrhy.eu/

Tradiční stánky také nabídnou na náměstích a tržnici inspiraci na vánoční dárky i oblíbené občerstvení. Určitě nebude chybět keramika, adventní věnce, vánoční ozdoby a dekorace, kovářské, textilní či dřevěné výrobky, včelí produkty, zimní doplňky a řada dalších. Po nákupech přijdou vhod vyhlášené olomoucké punče v mnoha variacích, uzeniny, grilovaná masa, klobásy nebo sýry, orientální speciality, makrely na dřevěném uhlí, slovenské halušky nebo čerstvé trdelníky.

Zahájení a zakončení trhů:

Horní a Dolní náměstí

18. 11. – 23. 12. 2022

Horní náměstí:

  • Neděle – čtvrtek 10,00 – 21,00
  • Pátek – sobota 10,00 – 22,00

Dolní náměstí:

Prodej stromků a na stáncích 10,00 – 20,00

Tržnice:

Vyhlídkové kolo a prodejní stánky

  • Pondělí – čtvrtek 13,00 – 20,00
  • Pátek – neděle 10,00 – 22,00




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty