Na podporu olomouckých filharmoniků vystoupí Dagmar Pecková, Janek Ledecký, Jiří Pavlica a další

Olomoučtí filharmonici se nevzdávají a dál bojují proti záměru města na sloučení filharmonie s Moravským divadlem. Nezůstávají přitom jen u verbálního protestu; nyní připravili velkou kulturní akci. Bude jí Koncert na podporu Moravské filharmonie Olomouc, který se odehraje 20. května od 18 hodin v areálu letního kina.

„Už na konci května se potkáme na koncertě na letňáku. A konečně vám můžeme prozradit, kdo s Moravskou filharmonií vystoupí. Těšit se můžete na Janka Ledeckého, Dagmar Peckovou, Jaroslava Hutku, Jiřího Pavlicu, Viléma Veverku a Michala Horáka,“ vzkazují na stránce My jsme MFO odboráři a zástupci hudebníků. Jednotlivá vystoupení budou dirigovat Stanislav Vavřínek, Chuhei Iwasaki a Hanz Sedlář. Spolu s hvězdami pop music a filharmoniky vystoupí na koncertě také Akademický sbor Žerotín.

Vše se odehraje v Letním kině Olomouc pondělí 20. května se začátkem o půl sedmé večer. Vstupné je dobrovolné. 

O sloučení Moravské filharmonie a Moravského divadla z důvodu úspor rozhodlo vedení města vloni a proces sloučení už postupnými kroky spouští. Odborové organizace, zastupující hudebníky druhého nejstaršího orchestru v České republice s těmito kroky nesouhlasí a odmítly nominovat své lidi do komise pro volbu názvu plánovaného multikulturního gigantu, do komise pro výběr budoucího ředitele této spojené organizace a odmítly též nabídku na účast v malé tripartitě.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty