Majitelé v pátek otevřeného podniku Roman a Tomáš Zavadilovi, jinak otec a syn, už mají s nabídkou portugalských specialit zkušenosti. Doposud ale působili mimo centrum Olomouce, v Kaštanové ulici v sousedství oblíbené Svíčkárny. Teď využili uvolnění prostor na dobrém místě a zde zkouší oslovit olomouckou veřejnost specialitami, jaké jinde k mání nejsou.
Kromě klasického nákupu tady můžete zažít degustace vína nebo některého z likérů, posedět s přáteli jako v klasické vinárně či kavárně a dočkat se můžete i ukázek portugalské kuchyně. Káva, specifická směs arabiky a robusty, tady chutná úplně stejně jako v Portu nebo Lisabonu. V plánu je také výčep portugalské pivní stálice s názvem Super Bock, zatím ji tu nabízejí v lahvové podobě. Do vlastní kuchyně tady lze pořídit třeba několik druhů panenského olivového oleje, různé druhy octů, olivy, sardinky a jiné příjemnosti. Nechybí ani sladkosti jako čokolády či sušenky.
Z oken je vidět na starou jezuitskou barokní univerzitu a při průjezdu tramvaje tak klidně můžete na chvíli zažít pocit, že jste se přenesli do některého ze starých měst na západním cípu Evropy kousek od atlantického pobřeží. K italským, francouzským, řeckým či rumunským gastronomickým ostrůvkům teď přibylo v centru Olomouce i Portugalsko.
Otevřeno je šest dní v týdnu s výjimkou neděle.
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz
Foto: Rej.cz