Plameny šlehaly vysoko nad ulicí! Požár v Hodolanech zničil rozestavěný rodinný dům

K požáru dvoupodlažního rodinného domu vyjely v úterý 29. března večer čtyři jednotky hasičů do Olomouce-Hodolan. Hořela zde střecha, půdní prostory a část dvorního traktu s uskladněným polystyrenem. Požár byl pozorovatelný z velké dálky, jelikož hořící stavební materiál produkoval hustý černý dým a plameny šlehaly vysoko nad střechou domu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči dstali zprávu o požáru v 19:02. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů i s výškovou technikou. Zásah vedli vnitřními částmi budovy třemi C proudy a i s pomocí výškové techniky byl rychle lokalizován. "Souběžně jsme bránili okolní budovy, aby se oheň nerozšířil a nepoškodil další objekty v uliční zástavbě, což jsme prověřili rovněž termokamerou. Jakmile jsme dostali požár pod kontrolu, rozebírali jsme střešní konstrukce, vyhledávali jsme skrytá ohniska a dohašovali je," uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči museli být při zásahu v dýchací technice, což bylo o to náročnější, že se chvíli před jeho oznámením vrátili z požáru trávy a lesního porostu, kde strávili celé odpoledne.

Nikdo nebyl zraněn, škoda na majetku ovšem podle předběžných odhadů přesáhne 4 miliony korun. Podle zjištění vyšetřovatele HZS bylo příčinou požáru nedbalostní jednání.

Zasahovala profesionální jednotka HZS ze stanice Olomouc a jednotky dobrovolných hasičů Olomouc, Velký Týnec a Bohuňovice.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty