Dálnici, která vloni v horku praskala, čekají dlouhé opravy! Práce začínají už v sobotu!

Vloni tam v horku praskala dálnice, teď ji opraví. Od soboty 30. dubna začíná oprava dálnice D35 za Olomoucí. Práce se plánují v úseku 288,7. kilometru až 292,8 kilometru u Velkého Újezdu. Součástí vytyčené trasy jsou i některá místa dřívějšího poškození betonových desek vozovky. Při stavbě se bude jezdit staveništěm, nikoliv objízdnými trasami.

Foto: ŘSD ČR

Rekonstrukce potrvá do letošního června, náklady na stavbu budou cca 188,4 milionu Kč bez DPH. Motoristy v této souvislosti ovšem nejvíc zajímá, kudy pojedou a jaké asi bude na trase zdržení.

Provoz mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou povede během opravy obousměrně bez stanovení objízdných tras. Veškerá doprava zůstane na dálnici D35 v upraveném režimu pruhů 2+1, přičemž směrování dvou pruhů se bude v průběhu stavby měnit. Řidiči by na tomto místě určitě měli počítat se zdržením. 

Veřejné výběrové řízení na zhotovitele vyhrála společnost Metrostav Infrastructure a. s., která provede obnovu celé konstrukce vozovky, vznikne bezúdržbový středový pás, dojde na výměnu závěrů mostů, položí se nové povrchy a součástí zakázky je i revize odvodnění dálnice.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty