Motorkář nejdřív odhodil vibrátor, pak ujížděl před policií a nakonec chtěl zaútočit kusem železa

K běžné kontrole se ve středu okolo 17. hodiny rozjela hlídka policie v Sobotíně za řidičem motocyklu Kawasaki. Policisté jeli za ním a řidiče se pokusili za použití výstražného zvukového i světelného zařízení zastavit. Co následovalo, ale hlídka rozhodně nečekala! Došlo i na střelbu.

S tímto železným pásem chtěl motorkář zaútočit na policisty | Foto: Policie ČR

Motorkář zareagovat prudkým zrychlením a policistům se začal vzdalovat. Během nedlouhého pronásledování měl nejprve v jednu chvíli odhodit do travnatého porostu neznámý předmět a krátce nato zastavit v Sobotíně u jednoho z domů. Zde odložil motorku na pravý bok a po sundání přilby vběhl přes odemknutou branku na přináležející pozemek. Během neúspěšného pokusu o útěk nakonec v jednom místě zastavil a chopil se zde ležícího přes půl metru dlouhého železného pásu. "S tímto předmětem v ruce se měl otočit na policistu, který jej se zbraní v ruce vyzval, aby zanechal svého jednání. Muž však nezareagoval odpovídajícím způsobem a ke spolupráci jej přiměl až varovný výstřel ze služební zbraně," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Provedenou lustrací policisté zjistili, že zadržený 48letý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do března 2025. Muž se podrobil odborné dechové zkoušce, s negativním výsledkem, orientační test na drogy však odmítl podstoupit. Během ohledání motocyklu policisté zaznamenali, že došlo k laické úpravě znaků registrační značky. "Mimo jiné pak došlo i na prohlídku místa, kde pronásledovaný muž za jízdy odhodil neznámý předmět. K překvapení samotných policistů zde nalezli gelový vibrátor," doplnila Petra Vaňharová.

Dnes v ranních hodinách sdělili policisté muži podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty