Veletrh zdraví: můžete si nechat vyšetřit znaménka, změřit cukry nebo zjistit léčebné účinky konopí

Pro všechny návštěvníky, které zajímá zdravý životní styl a péče o tělo i duši, připravila Pevnost poznání Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci dvoudenní Veletrh zdraví. V pátek 17. a v sobotu 18. března si lidé mohou nechat vyšetřit pigmentová znaménka, změřit tuky a cukry v těle, zeptat se odborníků na otázky týkající se reprodukce, dentální hygieny, prevence rakoviny nebo správné resuscitace dospělých i novorozenců. Novinkou je sekce léčebných účinků konopí.

Veletrh zdraví | Foto: archiv Pevnosti poznání

„Péči o tělo, ale i duši považujme za jeden z pilířů pro vývoj zdravé osobnosti každého z nás, a proto se snažíme zprostředkovat svět zdravotníků zábavnou a poutavou formou,“ řekl programový ředitel Pevnosti poznání Roman Chvátal.

Součástí veletrhu jsou i zábavné a poučné přednášky o fungování lidského mozku, o komunikaci neuronů nebo o tom, jaká je ideální potrava pro náš mozek. „Dozvíte se také, jak správně spát a zda je možné dohnat spánkový deficit. Pevnost poznání se tak připojuje k celostátní akci Týden mozku Akademie věd ČR,“ doplnil Chvátal.

Veletrh zdraví | Foto: archiv Pevnosti poznání

Zajímavostí budou také ukázky nejmodernějších technologií k rozvoji sportovců – podvodní kamerové systémy nebo chytré náramky. Návštěvníci se mohou rovněž dozvědět, kolik mají vody, tuku nebo cukru v těle.

Pokud si nejsou jisti, zda si oni nebo jejich děti správně čistí zuby a dbají o dentální hygienu, po návštěvě veletrhu už budou vědět vše potřebné. Stejně tak je nepřekvapí situace, kdy by měli oživovat člověka například po nehodě či zásahu elektrickým proudem. Podle průzkumu Všeobecné zdravotní pojišťovny si totiž pouhých čtrnáct procent Čechů věří, že by zvládli poskytnout první pomoc bez problémů.

Podrobnější program je dostupný na webu Pevnosti poznání.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty