Vodka mu sundala kalhoty. Totálně opilému muži nedokázali ani změřit hladinu alkoholu

Problémy dalšího "rekordmana" řešili strážníci tento týden, tentokrát v Prostějově. Opilec na nádraží nedjřív vyváděl, pak usnul a spal se staženými kalhotami. Muž byl natolik vyřízený, že se nepodařilo ani změřit, kolik alkoholu v krvi má.

Ilustrační foto: Pixabay.com

"V odpoledních hodinách 21. listopadu vyjížděla hlídka do prostor hlavního vlakového nádraží, kde se dle oznamovatelky nachází opilec, pokřikující na kolemjdoucí osoby. Strážníci po příjezdu na místo zjistili uvnitř haly, sedícího spícího muže se staženými kalhotami. Před sebou měl prázdnou lahev od vodky. Muž vlivem požitého alkoholu nebyl schopen s hlídkou komunikovat a jeho samostatný pohyb nepřipadal v úvahu," popsala mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Dotyčný byl ve stavu, kdy se sám o sebe nedokázal postarat. Orientační dechovou zkoušku se u něj ani na několik pokusů nepodařilo provést. Strážníci si proto vyžádali příjezd lékaře, který muže prohlédl, zda není ohrožen na životě selháním základních životních funkcí. Následně rozhodl o jeho převozu a umístění do záchytné stanice. Za doprovodu hlídky byl dvaačtyřicetiletý opilec převezen do protialkoholické záchytné stanice v Olomouci, kde jej předali zkušenému zdravotnickému personálu. Teprve až na záchytce se u opilce podařilo provést orientační dechovou zkoušku, při které nadýchal 3,03 promile.

Dvaačtyřicetiletý muž je svým jednáním podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku, který projedná příslušný správní orgán.  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty