Na sněhu bourala osobní auta i linkový autobus. Ten dostal smyk a skončil na poli

Souvislá vrstva sněhu s náledím na silnici a husté sněžení v sobotu brzy ráno překvapilo zřejmě některé řidiče tak, že zapomněli sundat nohu z plynu. Následkem toho se ak odehrálo několik bouraček, včetně havárie linkového autobusu.

Foto: Policie ČR

 Krátce po šesté hodině ranní v sobotu 25. listopadu sjel u obce Špičky autobus do příkopu a v ulici Hranické v Hranicích se srazila dvě auta.

Pětatřicetiletý řidič autobusu vyjížděl z obce Špičky a protože jel po kluzké silnici příliš rychle, sjel mimo komunikaci do příkopu. V době havárie v autobuse bylo devatenáct cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn. Dechová zkouška u řidiče měla negativní výsledek. Škoda byla odhadnutá na 55 tisíc korun.

Rychlost jízdy stavu komunikace nepřizpůsobil ani šestačtyřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavia, který jel po ulici Hranické v Hranicích směrem na Drahotuše. Jeho vůz se dostal do smyku a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem VW Touran. Požití alkoholických nápojů před jízdou u obou řidičů vyloučily dechové zkoušky. Při nehodě utrpěl zranění řidič volkswagenu, druhý řidič zraněný nebyl. Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 200 tisíc korun.

Okolnosti jsou předmětem dalšího šetření.

Bouračka v Hranicích | Foto: Policie ČR

Bouračka v Hranicích | Foto: Policie ČR

Havárie autobusu | Foto: Policie ČR




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty