200. narozeniny Bedřicha Smetany: mimořádná beseda s Moravskou filharmonií představí životopis génia

V letošním roce si hudební svět připomíná významné jubileum 200. výročí narození legendárního českého skladatele Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc se připojuje k oslavám a kromě koncertů pořádá i mimořádnou besedu Smetana 200 v úterý 9.4. od 18 hodin ve vile Primavesi.

Bedřich Smetana

Hosty besedy Moravské filharmonie budou Pavel Kosatík, autor nového životopisu o skladateli a ředitelka Muzea Bedřicha Smetany Sandra Bergmannová. Čerstvě vydanou monografii Bedřich Smetana: Životopis bude možné během večera zakoupit a nechat si ji autorem podepsat.

Diskuze přinese čerstvý pohled na Smetanův život a nové úvahy o ustálených názorech stejně jako je přináší Kosatíkova práce. Sandra Bergmannová posluchačům přiblíží činnost muzea a jeho sbírky včetně nejvzácnějších artefaktů. Celý večer orámuje koncert kvarteta MFO, který návštěvníkům nabídne možnost prožít Smetanovo dílo nejen teoreticky. Olomoucké smyčcové kvarteto v sestavě Sabina Dascalu – 1. housle, Igor Kopit – 2. housle, Monika Pospíšilová – viola, Nikita Ruzhavinskii – violoncello zahrají první dvě věty ze Smyčcového kvarteta č. 1 e moll „Z mého života“ Bedřicha Smetany – Allegro vivo appasionato a Quasi polka. Více informací na webu MFO.

Kompletní program a více informací je k dispozici na www.mfo.cz.

Historická pohlednice pomníku Bedřicha Smetany v Olomouci | Zdroj foto: Národní památkový ústav 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty