Po srážce auta s tramvají na třídě Kosmonautů musela vážně zraněného řidiče odvézt záchranka

AKTUALIZOVÁNO Havárie osobního auta s tramvají zaměstnala v úterý večer záchranáře. Řidič osobního vozidla nedal na třídě Kosmonautů přednost jedoucí tramvaji a oba dopravní prostředky velmi odlišné hmotnosti se bočně střetly.

Foto: ZZS Olomouckého kraje

Zdravotnické operační středisko k nehodě ihned vyslalo posádku rychlé záchranné pomoci a aktivovalo ostatní složky IZS, hasiče a policii. Na místě události se nacházela jedna zraněná osoba, muž ve věku 59 let, řidič havarovaného automobilu.

"Pacient utrpěl sériovou frakturu žeber s pneumothoraxem. Záchranáři provedli hrudní punkci, zajistili žilní linku, aplikovali léky proti bolesti a zahájili oxygenoterapii. Po celkové stabilizaci zdravotního stavu následně převezli muže do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum v rámci oddělení urgentního příjmu," uvedla Lucie Mikisková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje.

Okolnosti dopravní nehody jsou dále v řešení Policie ČR. Podle prvotních informací jel řidič Octavie ve směru k ulici Jeremenkova a při odbočování vlevo zřejmě nedal přednost tramvaji, která jela ve stejném směru. Na tramvajovém pásu došlo ke střetu vozidel a celá kolize byla zakončena odhozením automobilu na semafor. Alkohol u obou řidičů vyloučila provedená dechová zkouška. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty