Z loňské tragické nehody u Flory dnes obvinila policie řidiče tramvaje

Dnes došlo k posunu v případu tragické dopravní nehody, která se stala vloni 14. září po 14. hodině v Olomouci ve Wolkerově ulici u výstaviště Flora. Policisté zahájili olomoučtí kriminalisté trestní stíhání 37letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Dopravní podnik ale říká, že řidič neporušil žádná pravidla.

Foto: Radim Kašpar

"Muž ve zmíněný den řídil tramvaj, která na tramvajové zastávce „Výstaviště Flora“ ve směru jízdy k ulici Brněnská zachytila 86letou seniorku. Podle závěru prověřování žena nestihla včas vystoupit z druhého vozu tramvajové soupravy. V důsledku toho ji zachytily za horní polovinu těla zavírající se dveře, které ji však nepřivřely," uvedla za Policii ČR její mluvčí Ivana Skoupilová. "Vlivem kontaktu se zavírajícími dveřmi došlo k rozhození stability seniorky, ta nedošlápla na vyvýšenou zastávku, ale upadla pod rozjíždějící se tramvaj. Žena svým zraněním na místě podlehla."

Trestní stíhání obviněného řidiče probíhá na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

K případu se dnes vyjádřil i Dopravní podnik města Olomouce. Ten tvrdí, že řidič neporušil bezpečnostní pravidla a že nynější zpráva policie více odpovídá realitě než původní policejní sdělení z loňského září. Tehdy totiž policie uvedla, že vystupující seniorku přivřely dveře, nyní říká, že ji dveře jen zachytily a narušily tak její stabilitu. "Aktuální vyjádření Policie ČR k nehodě ze září minulého roku více odpovídá našemu internímu šetření mimořádné události. Tragická nehoda nás velmi mrzí, ale z naší strany nebylo zjištěno žádné pochybení řidiče vzhledem k nastaveným bezpečnostním pravidlům a postupům, proto má řidič naši plnou podporu v probíhajícím řízení v dané věci," uvedla mluvčí DPMO Anna Sýkorová.   



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty