Ve Vrahovicích večer hořel rodinný dům, kousek od hasičů explodovaly tlakové lahve

Hustý kouř a občas i plameny byly v pátek okolo 19 hodiny vidět u rodinného domu v ulici Majakovského v Prostějově – Vrahovicích. Hasiči dokázali požár včas zastavit tak, že se nerozšířil do celé budovy ani do sousedství. Při zásahu ovšem nebyla nouze o nebezpečné momenty.

Tlakové láhve po explozi | Foto: HZS Olomouckého kraje

Operační středisko HZS Olomouckého kraje k místu vyslalo profesionální hasiče z prostějovské stanice a také dobrovolné jednotky z Prostějova - Vrahovice a a Žešova. Plameny zachvátily tři místnosti v přízemní bytové části. Díky včasnému a účinnému zásahu se požár do dalších prostor domu nerozšířil.

Tlakové lahve vybuchovaly

V průběhu zásahu z postižených míst hasiči vynesli několik tlakových láhví, některé ale nejprve stihly explodovat. Postupné vynášení různého požárem zasaženého materiálu trvalo velmi dlouho, teprve po zhruba dalších dvou hodinách mohli hasiči provést důkladný závěrečný průzkum z vyloučením možných skrytých ohnisek a předali požářiště k dohledu kolegům z městské policie.

Na místě musel být po skončení hasení i správce komunikace, protože vozovka byla kvůli proudům vody zledovatělá. 

Příčina vzniku požáru je aktuálně v šetření, není zde vyloučena nedbalost či neopatrná manipulace s otevřeným ohněm. Výše škody zřejmě nepřesáhne částku 1 milion korun. Vše se naštěstí pro majitele obešlo bez zranění.   

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty