Obrovský noční požár: vedle hořícího domu, auta a hospodářských budov našli mrtvého člověka

Náročný noční zásah mají za sebou prostějovtí a olomoučtí hasiči. V úterý před druhou hodinou v noci vyjížděli do Držovic k požáru rodinného domu. Jelikož hořela celá budova, zasahovalo na místě devět jednotek ze II. stupně požárního poplachu. Škoda se bude pohybovat mezi 5 až 10 miliony korun, vyšetřovatelé ji ještě budou upřesňovat. V zahradě domu bylo tělo mrtvého člověka.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár byl ohlášen v úterý v čase 1:46. během chvíle na místo přijeli hasiči a průzkumem zjistili, že hoří dvoupodlažní budova, osobní automobil ve vjezdu a přilehlé zemědělské přístavky na ploše 30x50 metrů. Ihned bylo nasazeno 5 C proudů. Do zásahu se zapojila i výšková technika a velkoobjemové cisterny.

Během hodiny dostali hasiči rozsáhlý požár pod kontrolu a zároveň bránili okolní objekty v uliční zástavbě. Při následných hasebních pracích bylo využito vysokotlaké zařízení Cobra na likvidaci ohnisek v mezistropním prostoru. Ta se vyhledávala termokamerou, rozebírala se stropní a střešní konstrukce, aby se hasiči do těžce přístupných míst dostali a mohli je dohasit. Cobra byla využita také k injektáži trámů stropní konstrukce, aby se zamezilo šíření požáru na sousední domy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jedna oběť požáru?

"Zásah probíhal v dýchacích přístrojích, povolán byl rovněž protiplynový automobil se zásobou náhradní dýchací techniky. Hasiči požár zlikvidovali krátce před 7. hodinou ráno a požářiště předali k dohledu starostovi obce a místní dobrovolné jednotce," uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. 

Při hasebních pracích v okolí domu byla na zahradě nalezena osoba bez známek života. Přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt. Okolnosti a příčiny případu šetří kriminalisté z PČR, kteří rovněž úzce spolupracují na šetření příčin požáru s našimi vyšetřovateli.

Na místě zasahovaly profesionální jednotky ze stanic Prostějov a Olomouc a jednotky SDH Držovice, Prostějov-Vrahovice, Prostějov-Žešov, Plumlov, Kostelec na Hané, Dub nad Moravou a Mostkovice.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty