Ela! Slavná Eliška Junková je hlavní postavou nového muzikálu Moravského divadla

Eliška Junková je jednou z nejslavnějších žen, pocházejících z Olomouce, a docela jistě nejslavnější automobilovou závodnicí. Moravské divadlo Olomouc jí teď připravilo velkou poctu v podobě muzikálu Ela. Jeho světová premiéra je na programu příští týden.

Natálie Tichánková jako Ela | Foto: Moravské divadlo Olomouc/ Daniel Schulz

Po úspěšných Božích mlýnech se olomoucká činohra vrací zpět ke kořenům, zpátky na Hanou. Tentokrát vzdá hold asi nejslavnější olomoucké rodačce Elišce Junkové, věhlasné automobilové závodnici, která platila za nejrychlejší ženu světa a je dodnes hodnocena jako nejúspěšnější automobilová závodnice všech dob. Její nelehký život i zářivou závodní kariéru zmapoval ve svém autorském textu Tomáš Syrovátka.

„Retromuzikál o slavné automobilové závodnici Elišce Junkové je tu a mě je velkou ctí si zahrát tak inspirující ženu jakou právě Eliška byla a v kombinaci s mou láskou k autům, řízení, hudbě a se skvělým teamem v zádech je to jízda snů,“ napsala včera na sociálních sítích herečka Natálie Tichánková, představitelka titulní role. Jejím alter egem, tedy Elou Junkovou ve zralém věku, bude Vlasta Hradilová.

„Teprve nedávno jsme se postavili na start a už příští pátek 3. května projedeme cílovou rovinkou. Jedeme jako o závod, protože náš život je Bugatti,“ dodává Natálie Tichánková automobilovou terminologií.

Režisérem inscenace je Roman Vencl, autorem textu Tomáš Syrovátka a autorem hudby Filip Tailor.

Premiéra inscenace, vzdávající hold výrazné olomoucké osobnosti, jež šířila dobré jméno naší vlasti doslova po celém světě, bude zároveň i světovou divadelní premiérou! Na programu je 3. května v 19 hodin. 

Eliška Junková





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty