Drsná, ale zcela příhodná odpověď: podívejte se, jak ubližují petardy zvířatům

O svátcích už tradičně prosí představitelé Zoo Olomouc, aby lidé na silvestra neodpalovali u zahrady petardy a ohňostroje. Zvířatům, která mají mnohonásobně citlivější sluch než lidé, to vysloveně škodí, děsí je to a může to vést ke zranění. Část lidí tyto prosby ignoruje. Jeden pracovník zoo proto zveřejnil drsný snímek, jak to pak dopadá…

Foto: Jan Kirner | FB Olomoučáci

„Prosbám ZOO Olomouc navzdory milovníci petard považovali včerejší přízemní zábavu za nezbytnou. Mrtvola na novoroční službě naštěstí žádná, ale giboni to odnesli tuze silným průjmem. O nežeroucích zvířatech ani nemluvě,“ uvedl Jan Kirner ve svém příspěvku a přidal fotografii silně znečištěného výběhu oblíbených primátů.

„Takže přeji úspěšný další rok a příště už konečně bez petard. Prskavky jsou taky hezká věc. Zvířata za to budou vděčná,“ napsal absolvent veterinární univerzity.

Mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská už před silvestrem psala o tom, že u některých druhů zvířat může pyrotechnika způsobovat paniku, splašení a také zranění či smrt. K tomu tentokrát naštěstí nedošlo, i tak je ale zřejmé, že by se rozumný člověk mohl hlasitého ohňostroje vedle ubikací zvířat zříct. Na Svatém Kopečku sice platí zákaz používání petard, 31. prosinec je ale podle příslušné vyhlášky povolenou výjimkou.

„A všem, kdo včera odpálili raketu navrhuji revanš v podobě drobného daru pro zoo,“ dodal autor příspěvku a odkázal na stránku, prostřednictvím níž lze pomoci zvířatům v Zoo Olomouc. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty