Francouz, který se opil jako Dán, skončil na zemi v ulici francouzského národního hrdiny

Nevšední vzpomínku na svůj studijní pobyt v Olomouci bude mít třiadvacetiletý mladík. Na základě telefonického oznámení vyrazila před sedmou hodinou ranní hlídka strážníků do Lafayettovy ulice, kde na silnici ležel člověk. Byl to opilý student z Francie, který dočasně "skonal" v ulici, pojmenované podle Gilberta du Motier, markýze de La Fayette, národního hrdiny Francie a Spojených států.

Foto: Městská policie Olomouc

Strážníci na místě našli dotyčného, který je studentem Univerzity Palackého. Mladík se strážníky jen s velkými obtížemi komunikoval, nebyl schopen samostatné chůze a byl zjevně pod vlivem alkoholu. Jediným řešením celé situace tak byl jeho převoz na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění. Zde mu byla zjištěna hodnota 1,21 promile alkoholu v dechu.

Mladík se tak připojil k více než třem desítkám osob, které od začátku roku skončily na záchytce. Za loňský rok městská policie na záchytku na Sušilově náměstí převezla celkem 153 osob. Z toho 25 procent tvoří lidé, kteří zde jsou opakovaně a v 10 procentech se jedná o ženy. Rekordmanem v počtu pobytů byl muž, který byl na záchytku převezen jednadvacetkrát, absolutní rekord v naměřeném množství alkoholu drží nedávno převezený sedmadvacetiletý muž, který nadýchal necelých 5,8 promile!

PS: Za nadsázku v titulku se omlouváme, redakce nemá vůbec nic proti žádné z uvedených národností a zemí :-) 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty