Aprílový sníh a alkohol za volantem. Víkendové bouračky měly společného jmenovatele

Když se spojí dohromady husté sněžení v první dubnový den a nějaký ten alkohol v krvi, má taková riziková situace k dopravní nehodě dost blízko. Jak to vypadalo o víkendu na Olomoucku?

Foto: Policie ČR

V pátek 1. dubna krátce po půl jedenácté v noci vyjížděli policisté k dopravní nehodě v Moravském Berouně. V ulici Karla IV. 28letá řidička osobního vozu Ford najela na zvýšený betonový obrubník, a poté havarovala do kovových vrat a plechové rozvodné skříně jednoho z domů. Na domě byla navíc poškozena i fasáda. Při provedené dechové zkoušce žena nadýchla přes 1,5 promile. Ke zranění osob nedošlo a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun.


Následující den došlo okolo půl osmé ráno k nehodě v Olomouci v ulici Zolova. Podle prvotních informací pětatřicetiletý řidič automobilu Škoda Octavia při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dovednostem a přejel do protisměru. Zde se bočně střetl s protijedoucím vozem Škoda Octavia. Provedenou dechovou zkouškou u něj policisté naměřili přes 1 promile. Poté se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Ke zranění osob nedošlo, způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun.

Policisté oba případy prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další dva řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, neunikli ranní nedělní policejní kontrole v Uničově a Horní Loděnici. Jeden z řidičů nadýchal 1 promile a u dalšího naměřil přístroj Dräger výsledek okolo 1,3 promile. Policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma řidičům trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty