Na Dušičky se u hřbitova změní pravidla dopravy, otevírací doba a další detaily

Na přelomu října a listopadu zaznamenává olomoucký ústřední hřbitov každoročně mnohem vyšší návštěvnost. Blíží se den Památky zesnulých, proto upozorňujeme na úpravu otevírací doby hřbitova a také žádáme o ohleduplnost při nakládání s odpadem.

Foto: olomouc.eu

Otevírací doba Ústředního hřbitova v Olomouci Neředíně je každý den až do 2. listopadu 2022 od 7 do 20 hodin. Počínaje 3. listopadem 2022 bude hřbitov otevřen od 7 do 18 hodin. Omezení vjezdu pro auta ke „spodní“ historické bráně bude ve dnech 29. října až 2. listopadu 2022.

V obřadní síni krematoria se také uskuteční tradiční vzpomínková tryzna za zemřelé, a to 29. října ve 14:30 hodin. Po skončení tryzny bude položen věnec k hrobce primátorů. Dušičková pobožnost bude ve hřbitovní katolické kapli v neděli 30. října 2022 ve 14:30 hodin.

„S uctěním památky našich milých zesnulých je spjat několikanásobný nárůst hřbitovního odpadu. Hledáme proto způsob, jak ve spolupráci s návštěvníky hřbitova snížit náklady na likvidaci odpadu a povzbudit pozůstalé k ekologickému chování,“ říká ředitel hřbitova Ladislav Šnevajs. V areálu hřbitova je několik sběrných míst. Prozatím na jednom místě, poblíž hlavní historické brány byly viditelně označeny nádoby na směsný odpad a na bioodpad. „Věřím, že se tento nový způsob třídění osvědčí, abychom ho mohli zavést na všech sběrných hřbitovních místech. Kde jinde než na hřbitově bychom totiž měli myslet na to, v jakém stavu zanecháme přírodu příštím generacím,“ dodává Šnevajs.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty