Na multifunkční halu budou tři návrhy. Město chce mezitím postavit malou hokejovou halu

Jaká je budoucnost zimního stadionu, případně více hal s ledovou plochou v Olomouci? Zatímco o velkou halu pro extraligový hokej a další účely se uchází dvě velké firmy, město chce stavět vedle dnešní plecharény malou hokejovou halu s tréninkovou ledovou plochou.

Možná budoucí podoba malé hokejové haly | Zdroj: AS Project

Ve věci budoucí multifunkční haly postupuje město podle rozhodnutí poslední schůze zastupitelstva formou tržních konzultací. Řídící strukturou celého projektu a výběrem partnera pro ekonomické poradenství v rámci předběžných tržních konzultací na výstavbu nové Multifunkční haly v Olomouci se tento týden v úterý zabývala Rada města Olomouce.

Kromě právního poradenství společnosti MT Legal bude město mít nyní k dispozici i externí ekonomické poradce se zkušenostmi v oblasti výstavby rozsáhlých projektů, například haly v Brně a Pardubicích, ze společnosti Newton Business Development. Za reprezentaci města budou v projektu vystupovat náměstci primátora Tomáš Pejpek, Otakar Štěpán Bačák a zastupitel Milan Feranec a také osmičlenná pracovní skupina, ve které jsou i představitelé opozice.

Cílem je vybrat nejvhodnějšího dodavatele nového zimního stadionu ze dvou zájemců. Prvním zájemcem je skupina Redstone s projektem Nová Velkomoravská, druhým pak firma Strabag, která chce předložit dvě možné varianty. Jednou z nich je podle našich informací zcela nová hala na zelené louce, druhým pak rekonstrukce dnešní plecharény. Skupina Redstone už provádí vlastní výběrové řízení na finální projekt haly ve Velkomoravské ulici za účasti řady architektonických týmů.  

Možná budoucí podoba malé hokejové haly | Zdroj: AS Project

Mezitím bylo už v lednu projednáno variantní řešení nové malé hokejové haly, kterou chce město postavit namísto dnes nevyužívané původní malé haly. "Studii připravila projekční kancelář AS Project, která se specializuje na projekty menších hokejových hal. Čeká ji ještě projednání v komisích a začátkem února bychom měli rozhodnout a zahájit projekční práce. Cílem je mít letos stavební povolení, příští rok chceme zahájit výstavbu," napsal v lednu na sociální síti investiční náměstek primátora Miloš Tichý. Jak doplnil, malá hala bude splňovat technické normy juniorské ligy (ELJ a ELD), podmínky hokejové akademie ČSLH (Český hokej) a standardy Národní sportovní agentura. 

Toto téma by měla během února projednat městská rada. Cílem je, aby se příští rok začalo stavět, stavba by mohla trvat asi dva roky, tedy do roku 2027. Malá hala je bez ohledu na to, jak dopadne rozhodování o velké multifunkční hale, nezbytná. V Olomouci je absence druhé ledové plochy vnímána už mnoho let jako problém. 

Možná budoucí podoba malé hokejové haly | Zdroj: AS Project



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty