Tragická nehoda kamionu a osobáku na dálnici. Zahynul jeden člověk, další jsou zranění

Tragická dopravní nehoda se odehrála dnes ráno na dálnici D46 u Prostějova ve směru na Olomouc. Jeden člověk při srážce kamionu a osobního automobilu zemřel, další tři se zranili. Od rána u nehody zasahují záchranáři, profesionální hasiči i policie.

Foto: HZS Olomouckého kraje

O tři zraněné se na místě postarali zdravotníci, nejprve jim ale museli pomoct hasiči. Nemohli se totiž dostat z nabouraného auta. 

"Dva z nich jsme vyprostili ze zdemolovaného osobního vozu pomocí hydraulických nástrojů. Museli jsme využít rovnou dvě sady a pracovat s hydraulikou současně z obou stran vozidla, abychom se ke zraněným lidem dostali co nejdříve. Nasazeny byly hydraulické nůžky, rozpěrné válce, rozpínáky a řetězové úvazky, díky nimž jsme odtlačili palubní desku a umožnili tak vyproštění zraněných, které jsme poté předali záchranářům," uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Na místě měli hasiči technický speciál. Museli vyřešit například překládku plně naloženého kamionu, který po srážce skončil převrácený v poli. Současně bylo nutné přečerpávat i palivo z kamionu, aby pak mohla odtahová služba nákladní automobil vyprostit. Místo nehody hasiči zabezpečili proti vzniku požáru, postarají se také o úklid vozovky.

Doprava byla dopoledne zastavena v obou směrech. Kolem 10. hodiny byl umožněn provoz jedním jízdním pruhem. Omezení podle odhadů potrvá až do odpoledne.

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty