Chuligáni Slavie napadli v Praze auto Sigmy, šéfa olomoucké ochranky musela odvézt sanitka

Brutální dohru mělo večerní odložené utkání třetího kola fotbalové ligy. Sigma v něm na stadionu Slavie v Praze podlehla 0:1. Části slávistických chuligánů to ale zjevně nestačilo k ukojení jejich ega a tak se v areálu stadionu rozhodli napadnout jedno z vozidel olomouckého klubu. Zbaběle napadli ve velké přesile jediného olomouckého činovníka. Zasahovat musela záchranka a policie.

Milan Zapletal byl včera v Praze zraněn slávistickými chuligány / Foto: sigmafotbal.cz

Chuligáni napadli auto bývalého hráče a nyní obchodního ředitele Sigmy Aleše Škerleho. Ve voze byl i bezpečnostní a technický manažer Sigmy Milan Zapletal. Ten z auta vystoupil a snažil se chuligány uklidnit, nakonec byl ale mnohonásobnou přesilou napaden a zraněn. Následoval převoz do nemocnice, odkud byl ale téhož večera Milan Zapletal po ošetření propuštěn. 

"... Tento bezdůvodný incident měl za následek zranění jednoho z členů posádky vozidla, který musel být ošetřen v nemocnici. Ten je naštěstí v pořádku. Případem se nyní zabývá Policie České republiky. Věříme, že celý incident bude řádně prošetřen. Děkujeme SK Slavia Praha za vyjádření podpory. Stejně jako on takovému jednání nerozumíme. Jakékoliv projevy násilí do moderní společnost nepatří a jako klub je kategoricky odsuzujeme," vzkázal SK Sigma Olomouc na svém webu. 

Zbabělý útok odsoudil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Na svém twitterovém účtu napsal: "Po zápase došlo v areálu klubu k napadení vozidla SK Sigma Olomouc a ke zranění jednoho člena tříčlenné posádky, ktery je ošetřován v nemocnici. Omlouváme se hostům a stydíme se za skupinu osob, jejíž bezprecedentní a netolerovatelné jednání nemá s fanděním klubu nic společného."   

Podle našich informací šlo o asi desetičlennou skupinu zakuklenců, proti kterým se Milan Zapletal odvážně postavil. Utrpěl pak několik zranění v obličeji, některé z útočníků ale nepochybně dnes také ledacos bolí. Pokud slávističtí fanoušci respektují něco jako fair play, rozhodně by se měli od svých "hrdinů", kteří útočí v desetinásobné přesile, distancovat.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty