Beerfest je po dlouhé pauze zpátky. Nabídne třicítku pivovarů, kapely i scénu na Dolním náměstí

Olomoucký svátek piva, oblíbený tradiční festival Beerfest, se po dlouhé odmlce vrací! Již od pátku 24. května se v Korunní pevnůstce rozproudí lahodná kombinace piva a hudby, a to až do soboty. Letošní novinkou je předehra festivalu na Dolním náměstí, která bude pro návštěvníky zdarma. Od středy 22. května do soboty tam každé odpoledne a večer proběhnou koncerty a malé pivovary nabídnou své produkty.

Beerfest Olomouc se vrací na scénu | Foto: Beerfest Olomouc

Beerfest, konaný v Olomouci od roku 2001, se po několikaleté pauze vrací v plné síle. "Přinášíme vám dvoudenní program plný skvělých kapel a široký výběr pivovarů, od těch nejmenších po největší," říká hlavní pořadatel Pavel Spálený. Na Korunní pevnůstce se sejdou pivovary doslova z celé republiky. "Seznam máme téměř uzavřený, aktuálně jsme domluveni se třiceti pivovary," prozrazuje Spálený. Mezi účastníky najdeme například pivovary pivovar Lednice, Maxmilian, Zobak, Jadrníček, Tvarg, Pivovarské domy, Twinberg, Rojc, Pivovar Litovel, Radegast a Pilsner Urquell. Kompletní seznam je k dispozici na webových stránkách festivalu.

Hudební program nabídne celou řadu známých jmen. "Snažili jsme se, aby na pódiu zazněla škála žánrů, od tvrdší hudby přes mainstream až po řízné ska," uvádí Pavel Spálený. V pátek vystoupí kapely jako Sto zvířat, Gaia Mesiah a Portless, a jako zlatý hřeb rakouský tribute Falca, který na festivalu hrál už v roce 2015.

V sobotním programu pak vystoupí Deaf Heart, Ready Kirken, Cocotte Minute a Buty. Na festival dorazí i Olympic Tribute, vedený bývalým klávesákem Olympicu Milanem Valentou. O závěr se postará stálice festivalu, soubor Rock and Roll Band Marcela Woodmana.

Foto: Beerfest Olomouc

Beerfest Street oživí Dolní náměstí

Letošní novinkou je Beerfest Street - druhá festivalová scéna na Dolním náměstí. Program je zdarma a začne již ve středu 22. května. Kromě finalistů soutěže kapel se zde představí i interpreti jako Moonpark, Stracené ráj a Robbie Williams Revival. “Na místě se návštěvníci mohou osvěžit ve stanu minipivovarů,” láká Pavel Spálený. Program na Dolním náměstí potrvá do soboty 25. května.

Slavnostní zahájení proběhne v pátek 24. května v 15:50 hodin naražením soudku pivovaru Litovel za přítomnosti hlavního sládka Petra Kosteleckého a zástupců města Olomouce.

Vstupenky na páteční i sobotní program v Korunní pevnůstce jsou k dispozici za 160 korun a lze je zakoupit v předprodeji prostřednictvím sítě Goout. Festivalová pokladna před Korunní pevnůstkou bude otevřena od 21. května. Program na Dolním náměstí je zdarma. 

Foto: Beerfest Olomouc

Foto: Beerfest Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty