Kohouty dnes čeká první bitva. Ve vyprodané plecharéně budou hostit Jágrovy kladenské rytíře

Téměř šestiměsíční čekání na extraligový hokej je pro olomoucké fanoušky minulostí. Mora dnes, v pátek 15. září od 18:00 vlétne do sezóny 2023/2024 domácí premiérou proti Jágrovým Rytířům z Kladna. Jak se osvědčí domácí tým s novými posilami?

Plecharena dnes po přestávce ožije prvním extraligovým utkáním nové sezony | Foto: HC Olomouc

Vstupenky si můžete koupit online na tomto odkaze. Už v pátek po poledni byla velká část míst vyprodána! Pokladny Zimního stadionu budou otevřeny klasicky dvě hodiny před úvodním buly.

Z KABINY MORY

Čtyři výhry, tři prohry - taková je bilance Hanáků po přípravném období. Na start Tipsport extraligy se naladili opravdu výtečně, když v generálce přehráli na domácím ledě trenčínskou Duklu 7:1.

„Dokud to nezačne všechno ladit, není to jednoduché, vždy to nějaký čas trvá. Ale příprava měla určitou postupnost. Začali jsme dobře, výhrami, poté přišly porážky, ale musím říct, že celkově to bylo dobré, jsme spokojení. Viděli jsme kluky ve všech možných situacích. Zároveň jsme poznali, v čem se musíme zlepšit, a také, v čem jsme měli rezervy,“ zhodnotil přípravné období na předsezónní tiskové konferenci asistent trenéra Róbert Petrovický.

„Sezóna vždy začíná prvním buly, prvním zápasem. Výhodou je, že ho máme doma. Jsem takový trenér, který říká, ať do toho jdeme od prvního kroku postupně, protože každý zápas bývá těžký. Je důležité se připravit na tento maraton, který je velmi rychlý. Je v něm hodně aspektů, které mohou přijít. Nevíme, kdy přijde krize, kdy začne pršet, jestli přijdou blesky a hromy...“ doplnil s úsměvem slovenský kouč.

Kohouti se postupně už od generálky připravují na Kladno, které se tentokrát bude chtít vyhnout nepříjemným duelům v baráži. „Už jsme nějaké video měli, i z loňské sezóny, něco tam však bylo i z této přípravy. Budeme reagovat. Začátek sezóny je ale obecně velice těžký, protože každý má sílu. Je to o detailech a momentech, na které musíme být připraveni od prvního buly. Musíme se soustředit na nás,“ uzavřel Petrovický.

ODCHODY A POSILY

HC Olomouc má v porovnání s minulou sezónou jen mírně pozměněný kádr, některé změny ale mohou být důležité. Velkou posilou je zkušený Aron Chmielewski, který přišel z Třince a už v přípravě ukazoval velké schopnosti. Velmi slibným se jeví čtyřiadvacetiletý obránce Jakub Sirota, který do Olomouce přišel po necelých pěti letech působení v americkém týmu University of Maine. Posilou je i slovinský útočník Rok Macuh. Na střídavé starty získala Olomouc i zlínského gólmana Daniela Hufa. Z týmu po minulé sezóně odešly opory Jan Káňa, Jan Lukáš, Rostislav Olesz, Petr Strapáč a Tomáš Dujsík. 

Klub má poprvé od roku 2014 i nového generálního sponzora, je jím společnost SELM Moravia.  

Zdroj: hc-olomouc.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty